21. Yüzyılda Tasarımcı Öğretmen

Pazartesi, 17 Ağustos 2020 17:00
Günümüz eğitim dünyasında hızlı değişen trendler, yaklaşımlar ve araçları takip etmek, eğitimlerde uygulamak 21. yüzyıl öğretmeni olmanın getirdiği zorluklar arasında. Günlük rutinleri değiştirmek, yeniyi denemek, öğrencilerin derse ilgisini artırmak, öğrencileri geleceğe hazırlamanın yollarını bulmak, teknolojinin iyi uygulandığı sınıf örneklerini incelemek, kendi öğrenme ortamınızı yeniden tasarlamak, son teknolojileri ve trendleri yakından takip ederek uygulamak, sınıfı 21. yüzyıl sınıfına dönüştürmek ve kendi öğrenmelerine sahip çıkan öğrenciler yetiştirmek…
 
Tasarımcı kimliğine sahip 21. yüzyılın öğretmeni, hem tasarıma uygun teknolojileri seçebilmek hem de bu teknolojileri verimli kullanmak yetkinliğine sahip olmalıdır. Tasarımcı öğretmen bu yönüyle teknoloji, pedagoji ve alan bilgisine sahip olan ve bu üç bilgiyi harmanlayarak kullanabilen öğretmenleri tanımlar. Sabancı Üniversitesi, EDU tarafından ERG Eğitim Laboratuvarı içerik ortaklığıyla hayata geçirilen 21. Yüzyılda Tasarımcı Öğretmen Eğitimi geleceğin öğrenme ortamı tasarımına odaklanıyor. Eğitim, teknolojinin eğitime etkin şekilde entegre edilmesi ve öğrencilerin hedeflenen noktaya ulaştırılması için rehber niteliğinde. Eğitim, yenilikçi yöntemleri ve teknolojileri kullanarak öğretim tasarımını Understanding by Design (UbD) çerçevesine bağlı kalarak derinleştiriyor. 
Sunum ve interaktif etkinlikler, grup çalışmaları ile örnek planlar incelenerek  tartışmalar eşliğinde yürütülecek olan programda katılımcılar teknoloji entegrasyonu içeren bir ders/ünite planı oluşturabilecek ve içeriklerini geliştirmeye başlayacak. UbD (Understanding by Design) çerçevesine dayanan ders/ünite planlama rehberi ile teknolojileri derslerine entegre edecekleri bir öğrenme ortamını tasarlayacak.
 
Understanding by Design (UbD) Nedir?
Understanding by Design (UbD), hem yaklaşık 20 yıldır öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılması hem de öğretim ve öğrenme kuram ve yaklaşımlarına dayanması açısından öğretmenlerin ihtiyacına cevap veren bir öğretim tasarımı modelidir. Ayrıca sınıfınıza teknolojiyi entegre etmek ve onun etkili olarak kullanılmasını sağlamak için UbD etkili bir yol göstericidir. UbD, bir model olmasının yanında bir yaklaşımı da içinde barındırıyor. UbD’yi geleneksel öğretim tasarımı modellerinden ayıran en temel özellik, “geriden tasarım”ı ilke edinmesidir. Geriden tasarımın en önemli noktası ise; öğrencilerin ulaşabileceği hedefleri koymak, bu hedeflere ulaştıklarını gösteren kanıtları belirlemek ve etkinlikleri de bu doğrultuda planlamaktır.
 
*Eğitim canlı sanal sınıf ortamında gerçekleştirilecektir.
 
*Katılımcılar uygulama sırasında teknoloji entegre edilen etkinlikler yer alması sebebiyle temel bilgisayar becerilerine sahip olmalıdır. Katılımcılar eğitime bilgisayar ile birlikte katılım göstermelidir.
*Eğitim sırasında Google Drive kullanılacaktır. Tüm kullanıcıların Gmail hesaplarının olması gerekmektedir. 
 
 
Eğitim Süresi: 7 Gün.
Son Başvuru Tarihi: 9 Ağustos 2020
 
Kimler Katılmalı?
Devlet ve özel okulların her seviyesinden ve her branştan öğretmen ile yönetici ve öğretmen adayları. 
*Deneyim süresi şartı yoktur.  
 
Eğitim ücreti: 1.400 TL+KDV