Alman Film Tarihi Belgeselleri

Pazartesi, 21 Ekim 2019 18:00
Mimar Sinan Mahallesi, 26 Ağustos Kapısı Yanı, 35220 Konak/İzmir, Türkiye

Film gösterimleri ve ardından yönetmen Rüdiger Suchsland'ın katılımıyla gerçekleşecek söyleşi 21-22 Ekim tarihleri arasında İzmir Sanat'ta sizlerle..

 

21.10.2019 
Film gösterimi ve akabinde Rüdiger Suchsland ile söyleşi

 

*Caligari'den Hitlere Filminin Konusu: 1918 ve 1933 yılları arasındaki Weimar Cumhuriyeti sadece sıyasi açıdan etkili bir çağ olmadığı gibi, bugüne kadar da Alman Sineması’nın en önemli dönemi olarak geçerlidir. Bu dönemde yedinci sanatın estetik temelleri bulunmuş ve Murnau, Lang, Lubitsch, Papst gibi yönetmenlerin yanısıra unutulmayan yıldızlar tarafından şekillendirilmiştir. Sinema, Birinci Dünya Savaşı sonrasında bu çağın bir çok eğilimini bir araya getiriyordu. Siegfried Kracauer bu dönemi, bugüne kadar en tanınmış Alman film kitabı olan Von Caligari zu Hitler’de betimlemiştir. Rüdiger Suchsland aynı adlı filminde Weimar Sineması’nın dışavurumculuktan daha fazlası olduğunu gösteriyor. Weimar Sineması Genç Cumhuriyet’in yeni imkanlarını ve gelişimini yansıtmaktaydı.

 

22.10.2019
Film gösterimi ve akabinde Rüdiger Suchsland ile söyleşi

 

*Hitler'in Hollywood'u Filminin Konusu: 1933 – 1945 yılları arsında Almanya’da 1000’in üzerinde uzun metrajlı film yapılmıştır. Nasyonal sosyalist sinema devlet güdümlüydü ve aynı zamanda Büyük Sinema olmak istiyordu. Alman Rüya Fabrikası. NS filmleri sadece teknik olarak mükemmel değillerdi, aynı zamanda duygusallardı, özlem uyandırıyor, hayal kurduruyor ve sığınak sunuyorlardı. Sinema endüstriyel olarak önceden hazırlanmış ve manipülatifti. Rüdiger Suchsland yönetmen ve yazar olarak Hitler'in Hollywood’unda ilk defa Alman film tarihinin en karanlık ve dramatik devrini anlatıyor.