08 Tem 2020
Gülay Güler

Çeşme'de nerede denize girmeli?

Tarihteki on iki İyon kolonisinden biri olan Çeşme, Ege Bölgesi'nin en güzel plajlara sahip ilçelerinden biri. Eşsiz doğası, sörf okulları, beach club'ları ve gece hayatıyla tatilcilerin uğrak noktası olan Çeşme'de keyifle denize girebileceğiniz halk plajlarını derledik. El değmemiş Delikli Koyu, denizinin berraklığıyla ünlü Pırlanta Plajı, altın sarısı kumları ile meşhur Altınkum Plajı ve daha fazlası bu listede. 

Delikli Koy

Alaçatı ve Ovacık arasında bulunan Delikli Koy, doğallığıyla en popüler plajlardan biri haline geldi. Koy ismini dalgaların oluşturduğu dar delikten alıyor. Denizi durgun, suyu ılık ve tuzluluk oranı yüksek. Ayrıca beyaz kayaların oluşturduğu katmanlar harika bir manzara sunuyor. El değmemiş, tamamen bakir bir koy olan Delikli Koy'da kamp kurabilirsiniz. Çok iyi hazırlık yapmanızı öneririz çünkü burada herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyeceklerinizi, içeceklerinizi, sandalye ve şemsiyenizi almayı unutmayın. Gölgelik alan yok denilecek kadar az. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Pırlanta Plajı

Çeşme merkezine 10 kilometre mesafede, Çiftlikköy mevkiinde bulunan Pırlanta Plajı, pırlanta gibi parlayan bir kumsala sahip. Denizi tertemiz, ılık ve sığ oluşuyla da çocuklu aileler için ideal. Rüzgarıyla meşhur olan plajın bir bölümü kitesurf için ayrılmış, bir bölümünde uygun fiyata şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme, bir bölümünde de halk plajı bulunmakta. Halk plajını kullanmak isterseniz Pırlanta Plajı'nda gölgelik alan yok. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Boyalık Plajı

Ilıca ile Çeşme arasında bulunan Boyalık Plajı, sakinliğiyle ve turkuaz renkli muhteşem deniziyle ziyaretçilerini büyülüyor. Deniz o kadar berrak ki balıkların size nasıl eşlik ettiğini izleyebilirsiniz. Oldukça sığ denizi çocuklu aileler için uygun. Dört kilometre uzunluğundaki Boyalık Plajı'nın bir kısmında halk plajı, diğer kısmında oteller ve işletmeler bulunmakta. Her bütçeye uygun seçenekler bulunan Boyalık'ın halk plajını ya da plajdaki işletmeleri tercih edebilirsiniz. Kafa dinlemek istiyorsanız müziksiz plajları ile Boyalık sizin için mükemmel bir tercih olacak.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ilıca Plajı

Çeşme’nin en güzel ve en ünlü plajlarından Ilıca Plajı, tertemiz denizi, bembeyaz kumsalıyla ününü yurt dışına taşımıştır. Mavi ve yeşilin en güzel tonlarına sahip olan deniz, çoğu zaman dalgalı oluyor. Plajda soyunma kabinleri, şezlong ve diğer plaj hizmetleri bulunmakta. İsterseniz kendi şemsiyenizi de getirebilirsiniz. Gölgelik alan hiç yok. Güneş kreminizi almayı unutmayın.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Yıldızburnu Sıcak Sular

Ilıca’ya ismini veren sıcak su kaynağının bulunduğu Yıldızburnu, Ilıca Plajı‘na çok yakın. Sıcak su kaynağının çıktığı yerler her zaman kalabalık oluyor. Çevrede işletme bulunmuyor, tedarikli gitmenizde fayda var. Deniz sığ olduğundan çocuklar için uygun. Sıcak su keyfi yaşamak istiyorsanız burası tam size göre.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ayayorgi Koyu

Aya Yorgi Koyu, Çeşme merkeze çok yakın. Turkuaz renkli, adeta bir havuza benzeyen muhteşem bir koy. Türkiye’nin en şık beach club’ları burada yan yana dizili bir şekilde bulunmakta. Gündüz çimlerin üstünde güneşlenilen, denize girilen bu mekanlar geceleri ise müzik dinleyebileceğiniz kulüplere dönüşüyor. Gündüz dinlenmek, doğanın içinde olmak, gece de sabaha kadar dans etmek istiyorsanız Aya Yorgi’ye mutlaka gitmelisiniz. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Altınkum Plajı

Çeşme Yarımadası’nın güneyinde bulunan Altınkum Plajı'nın popülerliği gün geçtikçe artmakta. Kuzey rüzgarlarına kapalı olması nedeni ile denizi dümdüz ve dalgasız. Denizin görüntüsüne aldanmayın, su çivi gibi. Plajda çeşitli işletmeler bulunuyor. Havlunuzu serip uzanabileceğiniz gibi şezlong da kiralayabilirsiniz. Adından da anlaşıldığı gibi altın sarısı kumları ile eşine az rastlanır bir plaj. Deniz gözlüğü almanıza gerek yok. Su o kadar berrak ki kendinizi Maldivler’de hissedeceksiniz.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Çark Plajı

Çeşme Yarımadası’nın güneyinde bulunan Çark Plajı altın kumları ve tertemiz doğasıyla tropikal plajları anımsatıyor. Her daim rüzgarlı ve sığ olması sebebi ile rüzgar sörfü için ideal bir ortam sağlıyor. Plajın küçük bir kısmı halka açık diğer kısımlarında sörf okulları bulunuyor. Sörf yapmasanız da rüzgarı hissetmek ve rengarenk sörfleri izlemek de keyifli oluyor.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kocakarı Plajı

Kocakarı Plajı, Çeşme Yarım Adası’nın kuzeybatısında Dalyan Mahallesi’nin hemen girişinde bulunuyor. Suyu çok berrak, masmavi fakat soğuk. Çeşme’nin çok popüler olmayan ama sevenlerinin vazgeçemediği plajlarından biri. Yemeğini ve içkinizi yanınıza alabilir, havlunuzu serebilirsiniz. Küçük salaş bir işletmesi olan plaj, rahatına düşkün olanlar için pek uygun olmayabilir. Gelmişken Dalyan Mahallesi’ne uğrayıp balık restoranlarında Ege mezelerinin ve taze balıkların tadına bakabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Tekke Plajı

Çeşme merkezde bulunan Tekke Plajı, Çeşme'nin en küçük plajlarından biri. Burası halka açık bir plaj. Merkezde olduğu için insanlar tarafından sıkça tercih edilmekte. Plajda giyinme kabini, şezlong ve şemsiye hizmetleri sunan temiz bir tesis bulunuyor. Tekke Plajı'nın denizi sığ ve dalgasız olduğundan çocuklar ve yaşlılar için uygun. Plajın büyük bir kısmı kumluk. Sakız Adası manzaralı plajın çevresinde uygun fiyatlı konaklama imkanları da mevcut.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Piyade Koyu Plajı

Çark Plajı'nın yanında bulunan Piyade Plajı tertemiz, serin, sığ denizi ve bembeyaz kumlarıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Halk plajına giriş ücretsiz ancak içerisinde çok sayıda özel beach ve sörf okulu bulunuyor. Gündüz plaj olarak hizmet veren işletmeler geceleri kulüp ve restoran hizmeti sunuyor. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Paşa Limanı Plajı

Şifne'ye bağlı Paşa Limanı Plajı tertemiz, dalgasız deniziyle ve sakinliğiyle tatilcileri büyülüyor. Paşa Limanı'nda turistik tesisler, kamp alanları ve yazlık konutlar bulunuyor.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ildır Köyü

Ildır huzur arayanların tercih ettiği el değmemiş bir sahil kasabası. Ildır, Çeşme Yarımadası’nın ilk antik yerleşim yeri. Burada bulunan antik tiyatro ve Athena Tapınağı arkeoloji meraklılarının ilgisini çekebilir. Minik adaları bulunan Ildır'ın gün batımı manzarası eşsizdir. Plajın karşısındaki bu minik adalara tekne kiralayarak ulaşabilirsiniz. Plajda herhangi bir tesis yok. Her konuda tedarikli olmanızda fayda var. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Şifne Plajı

Termal suların denize karıştığı Şifne, mineral bakımından çok zengin. Sağlık dolu bir tatil istiyorsanız burası tam size göre. Şifne sıcaklığı 42 derece civarı olan havuzdaki şifalı suyu, çamuru ve havasıyla ünlü. Şifne’de birbirinden güzel oteller ve pansiyonlar da bulunuyor.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ovacık Azmak Plajı

Azmak Plajı diğer plajlara göre daha sakin bir halk plajıdır. Suyu o kadar berrak ki size eşlik eden tüm deniz canlılarını görebilirsiniz. Çakıllarla başlayan plajın ilerisi beyaz kum. Denizi ise buz gibi. Plajda işletme ve market yok, mutlaka hazırlıklı gitmelisiniz. Koyda yer alan Before Sunset Beach'de gündüz güneşin, gece müziğin tadını çıkarabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.