24 Haz 2020
Gülay Güler

Karaburun'da nerede denize girmeli?

Karaburun dantel gibi işlenmiş, irili ufaklı birbirinden bakir koylara sahip. Karaburun'un virajlı yolları gözünüzü korkutmasın, her virajın sonunda sizi eşsiz bir manzara bekliyor. Yolun bir tarafında mavinin, diğer tarafında yeşilin en güzel tonlarını göreceksiniz. Yarımadanın batısı sakinlik arayanları, doğusu ise rahatına düşkünleri cezbediyor. Listemizde mutlaka sizi de cezbedecek bir plaj bulacaksınız. Derin maviliklere dalmadan Karaburun'dan ayrılmayın. 

İncirlikoy Plajı

Türkiye’nin en iyi 10 mavi plajı arasında yer alan İncirlikoy'da deniz gözlüğü takmadan bile 10-15 metre derinlikte bulunan rengarenk balıkları izleyebilirsiniz. Bu küçük, sevimli koy sadece 30 metre uzunluğunda. Denize girebileceğiniz alan çok büyük olmadığı için hafta içi giderseniz daha keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Burası o kadar temiz ve el değmemiş ki foklar ve yunuslar bile buraya uğramadan duramıyor. Temiz kumsalının dışında çim alanı ile İncirlikoy, Karaburun'un en güzel halk plajlarından biri olarak öne çıkıyor. Çocuklu aileler ve gençler için uygun olan İncirlikoy'da ziyaretçiler için kafeterya, duş, soyunma kabini, tuvalet, şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Bodrum Plajı

Şehir merkezine 105 kilometre mesafedeki Bodrum Koyu, mavi bayraklı bir halk plajı. Sezonun yoğun olduğu dönemlerde hayli kalabalık oluyor. Karaburun’un en çok tercih edilen plajlarından Bodrum Koyu'nun denizi buz gibi ve tertemiz, plajı ise çakıllı. Belediye ücretsiz şemsiye imkanı sunmakta. Sahil boyunca sıra sıra işletmeler bulunuyor ancak biz Paşa Cafe & Bar'ı tavsiye ediyoruz. Karaburun'da sakinlik arıyorsanız burası size göre. Gündüz ailecek ya da arkadaşlarınızla plaj keyfi yapıp, akşam yemeğinden sonra gece kaliteli müzik dinleyip cebinizi yormadan ayrılabilirsiniz. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Mimoza Koyu Plajı

Yukarı Bodrum Koyu olarak da bilinen Mimoza Koyu, Karaburun’da işletme olan nadir koylardan biri. Bodrum Koyu'nun yanında bulunan mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz Mimoza Koyu'nda iki işletme hizmet vermekte. Koydaki işletmeye ait iskeledeki minderlerde oturmak da bir o kadar keyifli. Tabii bu keyif için erken gidip yer kapmanız gerekiyor. Mimoza Koyu dalgasız ve rüzgarsız olmasıyla ünlü. Plaj çakıl taşlı ama suyu berrak ve serin. Deniz kestanelerine dikkat! Sahildeki tesisler yeme içme ve diğer ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kuyucak Plajı

Karaburun'un mavi bayraklı plajlarından birisi de Kuyucak Koyu. İskele'ye komşu olan bu koy diğer plajlara nazaran daha tenha ama berraklık açısından diğer koylardan farkı yok. Koyda yöreye has kefal balığı yakalamak için geleneksel bir yöntem olan dalyan balıkçılığı yapılmakta. Her türlü imkan bununan Kuyucak Plajı, çocuklu aileler ve gençler için uygun. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Dolungaz Camping Alanı

Dolungaz aslında organize bir kamp alanı ve kampçıların uğrak noktası. Koyun girişinde sizi harika bir deniz manzarası karşılıyor. Yan taraftaki patikadan denize ulaşmak mümkün, tabii macera seviyorsanız. Alanda gölgelik, tuvalet veya herhangi bir tesis yok, etrafı kayalık, plajı kötü ama deniz tertemiz ve serin. Plaj çocuklar için uygun değil. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ardıç Plajı

Karaburun merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Ardıç Plajı, Karaburun'un en geniş halk plajlarından biri. Dolayısıyla insanlarla iç içe olmadan rahat rahat oturmanız mümkün. Plaja giriş için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz ve belediyelere ait şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Denizde bir duba bulunmakta, bol bol atlayabilir, tenhaysa güneşlenebilirsiniz. Plaj kısmında ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz basketbol sahası, sahilin arkasında otopark ve çocuklar için park da bulunmakta. Ücret ödeyerek deniz bisikleti, muz, jet ski, yelkenli ve tekne hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Denizi masmavi, temiz ve yavaş yavaş derinleşiyor. Çocuklu aileler ve gençler için uygun olan Ardıç Plajı, halk plajı ve beach club olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Ücret ödeyerek girebileceğiniz beach'te daha konforlu zaman geçirebilirsiniz.  

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kaynarpınar

İzmir şehir merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Kaynarpınar, doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile biliniyor. Sessiz, sakin, huzur dolu küçük bir sahil kasabası olan Kaynarpınar'ın bir kahvesi, bir bakkalı ve bir meyhanesi var. Kafa rahatlatmak, huzuru anlamak için bu Ege kasabasına mutlaka uğramalısınız. Kaynarpınar Mahallesi'nin merkezindeki balıkçı barınağının çevresinde denize girenler oluyor ama siz barınağın solundaki tepenin ardında bulunan bakir koyu tercih edebilirsiniz. Burada herhangi bir işletme yok, zemin çakıllı. Kayalara dikkat! Çocuklar için pek uygun değil.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Boyabağı Koyu

Ulaşım zor olduğu için az bilinen ve bakir kalan Boyabağı Koyu, Kösedere Köyü'nün bir plajı. Koy turkuaz rengiyle insanı ilk görüşte kendine aşık ediyor. Buranın tek kötü yanı ise plajının çok küçük ve taşlık olması. Kumsalı olmayan deniz yavaş yavaş derinleşiyor. Sahilde oturacak yer olmadığı için burada bulunan iki kafeden birinde oturmanız gerekiyor. Fiyatları ise çok hesaplı. Çocuklu aileler ve gençler için de uygun. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Manal Koyu

Manal Koyu'nun plajı küçük ve çakıllı ama denizi dümdüz, sığ ve sıcak. Çocuklu aileler ve gençler için uygun olan plajdaki çimlik alanda bulunan minder ve şemsiyeleri uygun fiyata kiralayabilirsiniz. Plajda büfe, duş ve giyinme kabini de bulunuyor. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Ayı Balığı Koyu

Doğal falezleri bulunan Ayıbalığı Koyu denize atlayarak girmek isteyenler için mükemmel bir yer. Bu falezlere halatlarla geri çıkılıyor. Sakin sakin denize gireyim derseniz Havuz diye bilinen yeri tercih edebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz şemsiyelerin olduğu küçük plajı kullanarak ekonomik bir deniz günü geçirebilir, rahatınızdan ödün vermek istemiyorsanız koyda bulunan iki beach club'tan birini tercih edebilirsiniz. Güne adrenalin katmak isterseniz de jet ski, kano, su kayağı gibi su sporları aktivitelerine katilabilirsiniz. Akvaryumu andıran, mavi bayraklı denizi her zaman cam gibi. Doğal yapısı ve denizi büyüleyici olsa da kayalık kıyı şeridi sebebiyle çocuklu aileler için uygun değil. Ayrıca koy nadir olarak bulunan Akdeniz foklarının koruma altına alındığı bölgedir.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Kocakum Plajı

Mordoğan merkezdeki konumu ve Karaburun'da pek sık rastlanmayan geniş kum plajı nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Kocakum Plajı haftanın her günü kalabalık oluyor. Kıyı şeridinde uygun fiyata yiyip içebileceğiniz restoranlar, konaklayabileceğiniz pansiyonlar bulunuyor. Tesisli, ekonomik bir deniz günü planlıyorsanız Kocakum Plajı'nı tercih edebilirsiniz. 

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın.

Alifendere

Orman içinde, bakir bir koy olan Alifendere’de tesis bulunmuyor. Alifendere, Karaburun’un diğer denizlerinden farkı olmayan güzellikteki denizi ve uygun doğasıyla kampçıların gözde koylarından biri. 

Yol tarifi için tıklayın.

Badembükü

Pırlanta gibi kumsalı, turkuaz renkli, pırıl pırıl denizi ile Badembükü Karaburun'un saklı cennetlerinden biri. Sahil bandı yer yer kum, yer yer minik taşlı, yer yer kayalık. Buraya sadece kendi aracınızla gelebilirsiniz. Karavan dahil tüm araçlar sahil kenarına kadar gelebiliyor. Bölgede hiçbir tesis ve imkan bulunmadığı için kesinlikle tedarikli gelinmesi gerekiyor. 

Yol tarifi için tıklayın.

Yeniliman Sahili

Karaburun yarımadasının en uzun sahil şeridine sahip Yeniliman, doğanın bozulmadığı, küçük bir balıkçı kasabası. Sahilde bir şeyler atıştırabileceğiniz küçük bir işletme yer alıyor. Büyük plaj taşlı ve denizi temizdir. 

Yol tarifi için tıklayın.

Hamzabükü

Karaburun yarımadasının en kuzeyinde yer alan Hamzabükü uzak ve kötü yolları sebebiyle Karaburun’un en tenha plajlarından biri. Plajda gölgelik alan ve tesis olmadığı için şemsiyenizi ve içeceklerinizi getirmezseniz tadınız kaçabilir. Hamzabükü sakin, doğa ile başbaşa kamp ya da karavan tatili yapmak için ideal bir nokta. Ayrıca plajda belediye tarafından yerleştirilen bir adet tuvalet bulunuyor.

Yol tarifi için tıklayın.

Mordoğan Saklıkoy

Saklıkoy aslında kamp alanı ama günübirlik gittiğinizde tesisten faydalanabilirsiniz. Ağaçların altına çadırınızı kurabilir, çadırdan çıkıp denize girebilir, salaş restoranda iskeleden tutulmuş balıkları yiyebilirsiniz. Doğa harikası bu muhteşem yeri kampçılar ve bisikletçiler rotalarına mutlaka eklemeliler. Denizi tertemiz ve berrak. Çocuklu aileler ve gençler için uygun.

Detaylı bilgi ve yol tarifi için tıklayın. 

Karaburun'da Denize Girebileceğiniz Diğer Plajlar

Yıldızkent, Yeniliman, Kümbükü, Eşendere, Sahipaltı, Büyükkent, İğdealtı, Akçakilise