22 Ağu 2018
Gülay Güler

Pınar ve Niko’nun Dev Oyuncakları – Urla Surf House

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pınar ve Nico çifti, Urla Surf House’ın ev sahipleri. Pınar, 2014 Türkiye Freestyle Kite Surf şampiyonu. Nico ise 2013, 2014 Türkiye Erkekler Freestyle Kite Surf şampiyonu. Bu başarılı çift aynı zamanda bu okulun eğitmenleri. Urla Surf House’un diğer surf okullarından farkı ise konaklamayı aynı anda mümkün kılıyor olması. Burası, sabah kalkıp kahvaltıdan önce "Bi Kite yapıp geleyim" diyebildiğin, kendi yemeğini yapabildiğin ve en önemlisi de keyifli insanlarla tanışıp bol bol kahkaha atabildiğin eşi benzeri olmayan bir yer.
Pınar İstanbul’dan ve masa başındaki işinden bıkmış ve başlamış hayal kurmaya. Birden şalterleri atmış, tasını tarağını toplamış. Sörf hocası olup kendi okulunu kuracakmış. Pınar bir adım atmış ya evren de onun hayalini gerçekleştirmek için full destek olmuş. Pınar ve Nico artık her gün hayallerini yaşıyor ve arka bahçelerindeki hep hayal ettikleri kocaman oyuncakları ile oynuyorlar.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urla Surf House nasıl bir yer?
 
Urla Surf house, bizim bahçemizdeki oyuncaklarımız. Kay kay rampası benim oyuncağım. Wake park ise Nico’nun.

Odalardan bahsedecek olursak on bir odamız var. Her birinin farklı temaları var. 
Bahçe manzaralı odalarımız, Zanzibar, Brezilya, Venezuela, Fransa, Türkiye. Her odada adını aldığı ülkelerden getirdiğimiz objeler bulunuyor.
Deniz manzaralı odalar; surf, snow, skate, kite temalı. Dekorasyona başlamadan önce Facebook’a ilan verdik eski board, kite... ne varsa gönderdiler. 
Nehir manzaralı iki odamız bulunuyor daha ekonomik konaklamalar için.
Kızlar ve erkekler olmak üzere sekizer kişilik iki Backpacker odamız bulunuyor. Odanızı paylaşmaktan rahatsız olmuyorsanız, Backpacker odalarımızda güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Odalardaki tüm dekorasyon ve aksesuarlar el yapımı, arkadaşlarımızla beraber yaptık. Bahçemizde barımız ve küçük bir havuzumuz var. Hafta sonları kocaman bir mangal yakıyoruz. Etinizi siz getiriyorsunuz mezeler ise bizden. Kite yapmak istemeyenlerin de gelebileceği rahat bir ortam oluyor.


 
 Pınar kimdir, bize kendinden misin?
İzmirliyim. Urla’da yazlığımız vardı. Çocukluğum Urla’da geçti. Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdim.  Mezun olduktan sonra on iki yıl boyunca, önce Galerist sonra Garage İstanbul’da kültür yönetmenliği yaptım. Dans ve tiyatro gruplarına menajerlik yaptım. İstanbul’da yaşamak gerçekten çok zordu. Kurumsal hayata girdiğimden beri bu yaşam tarzını hiç içime hiç sinmiyordu. Bir anda şalterim attı, her şeyi bırakıp Gökova’ya yerleştim. Surf hocası olmaya karar verdim. International Kiteboarding Organization (IKO)’dan eğitmenlik sertifikasını aldım ve IKO üzerinden dünyanın diğer kite merkezlerindeki açık pozisyonlarda iş aradım ve Zanzibar’da buldum. Zanzibar’da iş bulmak mucize değilmiş gibi eşim Niko ile de orada tanıştım. Zanzibar'dan Gökova’ya geri döndüğümde aklımda kendi okulumu açma fikri oluşmuştu.
 
Neden Urla?
Çünkü burada Kite yapan az kişiden biriydim. Burası benim gizli kite yerimdi, burada doğduğum için buraların havasını suyunu biliyorum. Burası hep rüzgarlı oluyor ve dalga kıran içinde olduğu için denizi hep dalgasız ve sığ. Deniz dalgasız ve sığ olduğu için kite öğrenmek de çok kolay.
 
Urla Surf House’un kurulum aşamasından bahseder misin?
Ama okul açmak hiç kolay olmadı. Bürokratik işler bizi çok uğraştırdı. O yüzden burada kimse okul açmıyordu. Biz açtıktan sonra buraya dört okul daha açıldı. Faaliyet alanına bakan arazi ve bina bulmamız gerekiyordu. Burası çok sorunlu bir bölge kıyı-kenar çizgisi çok içeride. Belediye burayı Google’dan gösterdi. Buraya bir geldik yıkık dökük bir pansiyon, randevu evi gibi bir yermiş. İçinde bir bayan vardı. Dört sene kira vermemiş bir de icra işleri ile uğraştık. Bizim hayalimizde otel yoktu sadece okul açmak istiyorduk. İçine düştük gibi oldu. "Böyle bir yer madem biz de otel yapalım." dedik.
Burada bir de Wake park kurmak istiyorduk. Bu konuda bilgi ve destek almak için Hip-Notics'e sorular soruyorduk. Biz bilgi almayı umarken onlar bize bu rampaları hediye ettiler. Liman başkanlığı onaylı dünyada üç Wake park bulunuyor. İkisi Amerika’da biri Urla Surf House’ta. Sürekli suda duran bedava olan tek park bizim parkımız.

 
Kite Surf Dünya Şampiyonası’nın resmi ayağı oldunuz bu süreç nasıl gerçekleşti?
Kite sporu adına Urla'da bu parkta ne yapabiliriz diye düşünüyorduk. Sporcu arkadaşlar ve kite severlerin desteği ile ilk kez 2016 mayıs ayında "Kite & Slide" organizasyonunu hayata geçirdik. One2 ile bu sırada yollarımız kesişti. Sporu geliştirmek adına onlar da ellerini taşın altına koydular.  Video çekimlerimize sponsor oldular. Böylelikle Türkiye'de ilk kez yapılan bu formattaki organizasyona imza attık ve Dünya Şampiyonası’nın resmi ayağı olduk.
 
Urla Surf House’da Kite Surff dışında hangi sporlar yapılabiliyor?
Kay kay, masa tenisi, denge ipi, dart.  Bir de  Stand Up Paddleboarding rotalarımız var. Rüzgarlı havalarda bile deniz düz, nehir ise sakin olduğundan rahatça SUP yapılabiliyor.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urla Surf House’da eğitimler nasıl oluyor?
Yelken federasyonu sertifikalı beş eğitmenimiz  bulunuyor. Ogan Tüzel Türkiye’ye Kite sporunu ilk getiren kişi bizimle burada eğitmenlik yapıyor. Altı saat özel, dokuz saat grup dersi veriyoruz. Grupta iki öğrenci bir eğitmen oluyor. Derslerde güvenlik öğretiliyor. Ders bittiğinde herkes kayamayabiliyor. Kişinin yeteneğine göre iki saatte de kayan var on altı saatte de.  Ders bittiğinde kayamayanlara ek ders tavsiye ediyoruz.
 
Kite için Kilo sınırı var mı?
Minimum otuz kilo olmalı, onun dışında kilo sınırı yok ama göbek biraz zorluyor. 
 
Yazın Urla House’dasınız peki kışın ne yapıyorsunuz?
Güney yarım küreye uçuyoruz. Nico’un kendi tur şirketi var. Yıl boyu süren kite programı var. Mayıs – ekim arası Urla’dayız, ekimden sonra dünyayı dolaşıyoruz. Advanced öğrencilerimle beraber Mısır, Uruguay, Brezilya, Zanzibar, Sri Lanka, Thailand, Venezuela’da kite yapıyoruz. Turları http://www.kiteacademy.info/ 'dan takip edebilirsiniz.