10 Mar 2019
Seçil Şeker

Shake It Festival'in Bu Seneki Teması "Harmony of Mixology"

Kaçıranlar ve tekrar deneyimlemek isteyenler için "İzmir Coctail Festival", "Shake It Festival" olarak geri döndü. Neden isim değişikliğine gittiler? Hedefleri nelerdir? Bir bir sorduk. Eksileni yok, ekleneni çok bu festivalin. Eğer hala biletinizi almadıysanız acilen almalısınız. Tüm gün sürecek müzik, harika içecekler ve tabii ki bu sene de sağladıkları ücretsiz servis imkanıyla onlar sizin için her detayı düşünmüş. 20-21 Nisan'da gerçekleşecek olan etkinlik her zamanki gibi enfes doğasıyla herkesi büyüleyen Parc Ceremonie'de olacak.  Bize sadece eğlenmek kalıyor! E, eğlenelim o zaman!

 

 

İzmir’de olmayan bir şey yaptınız geçtiğimiz nisan ayında. Çok başarılı bir ekip görüyoruz. Bu ekip nasıl bir araya geldi? 

İzmirli altı arkadaşız. Hepimiz birbirimizi bir yerlerden bir şekilde tanıyorduk, malum İzmir’de herkes birbirine tanıdık çıkar. Geçtiğimiz sene böyle bir fikir doğdu. Hepimiz de değişik sektörlerde çalışıyorduk. İzmir’de yapılmamış bir şeyler yapmak istedik. Hepimiz çok gezen ve keşfeden insanlar olduğumuzdan böyle bir eksik gördük. İzmir’in de hoşuna gideceğini düşünerek festivali planlamaya başladık. 

 

İlklerin günahı olmaz derler. İlk etkinliğinizde yaşayıp ders çıkardığınız sıkıntılar oldu mu hiç? 

Sıkıntı yaşamadık hiç ama yeni bir ajanstık. Bu tip festivaller İzmir’de iki senedir var. İlk etapta kabul ettirmek için biraz uğraş verdik. Daha önce yapılmamış bir şey aslında bir hayal ve siz hayalinize birilerini ortak etmek istiyorsunuz. İkna aşaması zordu. Festivalde her şey en ince ayrıntısına kadar özenle planlandığından ve her birimiz alanda insan gücünün üzerinde bir çalışma sergilediğinden olumsuzluk, aksilik hiç yaşamadık. Bir kenardan “Evet iyi gidiyor.” diye izlemedik. Bir fiil içindeydik festivalin. Yine öyle olacak.  

 

Bu başarının arkasında sıkı çalışan bir ekip var. Başarınız tesadüf değil yani... Karar süreçleriniz nasıl oldu? 

Festival çok ayaklı bir birleşim. Kokteyl alanı, yemek alanı, söyleşiler, konserler, workshop'lar... Hepsini aynı anda yürütebiliyor olmak ve işin sonucunda her kalemde planları gerçekleştirebilmiş olmak da çok keyif verdi. Altı kişilik bir ekibiz ve her kafadan başka bir fikir çıkıyor dolayısıyla. Çok kavgalar ettik. (Gülüyor) Her fikre demokratik seçimlerle ve toplantılarla karar verildi. Festival sonunda herkesin gözü yaşlı birbirine sarılıyordu. Çok stresli ve bir o kadar da mutluluk verici bir deneyim. 

 

 

İsim değişikliğine gittiniz, sebepleri nelerdi? 

Bunun sebebi şu; biz artık bu tarz işleri yoğunlaştırıp İzmir’de festival denildiğinde ilk akla gelen isimlerden olmak istiyoruz. Dolayısıyla konsepti genişletmemiz gerekiyor. Sadece Kokteyl Festivali olarak devam etmeyeceğiz. Çok farklı fikirlerimiz var. Önümüzdeki sene için üç, dört projemiz ana başlıklarıyla hazır. Buradaki amaç kalıcı ve her konsepte uyarlanabilecek bir isimle başlamak. Bu sene temamızın ismi “Harmony of Mixology”. Bundan birkaç ay sonra yine "Shake It İzmir" olacak ama başka bir temayla. İşin içinde hiç kokteyl olmayadabilirMarka yaratma sürecindeyiz şu an. 5 yıl içinde İzmir'den Türkiye'ye ve yurt dışına yayılan bir katılımcı kitlesine ulaşıp, kemikleşen bir etkinlik yaratma peşindeyiz. 

 

Daha önceki festivale gelmemiş olanlar için soruyorum. Onları nasıl bir deneyim bekliyor? 

Her şeyden önce çok güzel bir festival alanı bekliyor. Parc Ceremonie hep düğünleriyle ön plana çıkmış bir mekan ama geldiklerinde onları çok güzel bir festival alanının beklediğini görecekler. Bu sadece bir kokteyl etkinliği değil, bu sadece bir konser etkinliği değil, içerisine çok fazla şey katabiliyoruz. Geçtiğimiz senelerde 180 kişiye workshop vermişken o sayıyı şu an 600 kişiye çıkartıyoruz. Öğlen 2’den gece sonuna kadar hep bir müzik var. Tek bir konsept değil herkese hitap edebilecek bir müzikten bahsediyoruz.  

 

Neden Parc Ceremonie? 

Büyük, güzel ve keyifli festivaller genelde şehrin göbeğinde bir alanda yapılmıyor. Genellikle şehre uzak, belki bir kasabada, büyük, yeşillik alanlarda yapılıyor. Biraz şehirden ve karmaşadan kaçışı da sağlıyor.  

 

 

Daha önce deneyimlediğim festivallerde normalin üzerinde bir fiyatlandırmayla karşılaştığım oldu. Sahke It’te nasıl bir fiyatlandırma politikası izlediniz?  

Biz mekanlarla görüştüğümüzde kendi ürünlerini tanıtabilecekleri için çok mutlu oldular. Bir toplantı yaptık hep beraber ve bir fiyat skalası belirledik. Herkes yeteneğiyle ortaya çıksın, kimse daha uygun fiyatlı olduğundan tercih edilmesin, herkes açısından adil bir kazanım olsun istedik. Mekanların bazıları kokteyllerini mekanda sattığı ücretten daha uyguna sattı. Herkes biraz elini taşın altına koydu. Yine aynı şey olacak. Alkol fiyatlarının yükselmesinden dolayı fiyat bir miktar yukarı çekildi ama yine bir bant belirlendi ve o fiyat bandında satış yapılacak.  

 

İnsanlar arabayla gelmesin ve rahatça gününü geçirsin diye bir de servis hizmetiniz var... 

Ücretsiz servisimiz var. Kapı açılışımız saat ikide. Öğlen 2’den akşam 9’a kadar Üçkuyular iskele ve Fahrettin Altay metro hattına saat başı ring yapıyoruz. İnsanlar kesinlikle arabayla gelmesin rahat rahat festivalin tadını çıkarabilsinler.  

 

Peki bundan sonraki festivalleriniz için sizden ipucu istesek? 

Markalarla şu an görüşme içerisinde olduğumuzdan henüz bir şey açıklayamıyoruz. Night Out’lar, bol müzikli, her projede üzerine bir şeyler ekleyerek devam edeceğimiz yeni projelerimiz var. Yine etkinliklerimiz 18 yaş üstü olur ama 40-45 ‘e kadar da dayansın istiyoruz. Her kesime hitap edebilmeliyiz. Festivalin en yaşlı katılımcısı 83 yaşındaydı.  Festivalin yaşı olmaz düşüncesindeyiz. Aynı zamanda tasmalı oldukları sürece evcil hayvanlarıyla da gelebilirler.