Akıllı Mantarlarla Sanatsal Labirentler

Salı, 8 Ekim 2019 10:00
Ege Üniverstesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi EBİLTEM, Erzene Mahallesi, 35100 Bornova/İzmir, Türkiye

Atölyenin ilk gününde akıllı mantarlar (slime moulds) hakkında yapılacak genel bir bilgilendirme sunumunun ardından katılımcılar kendi Labirent tasarımlarını üreterek modelleyeceklerdir. Bu modellerin Rhyno Grasshoper programına aktarımının ardından bu ara yüzde işletilecek olan ve akıllı mantarların davranışlarını modelleyen bir algoritma ile labirentlerin nasıl çözümleneceği izlenecektir. Atölyenin ikinci gününde ise, gerçek canlı hücrenin aynı labirentler üzerinde nasıl bir davranış sergileyeceği gözlemlenerek, bilgisayar verisi ile gerçek deneyin verisi kıyaslanacaktır.

Eğitmen: Türkiye Biyotasarım Takımı
- Doç.Dr.Özge Andiç Çakır
- Doç.Dr.T.Didem Altun
- Dr.Öğr.Ü.Gülden Köktürk
- Dr.Öğr.Ü.Feyzal Özkaban
- Doç.Dr.Aylin Şendemir
- Doç.Dr.Ayça Tokuç
- Dr.Erdem Yıldırım
- Yüksek mimar İrem Kale

Eğitmen Hakkında: Türkiye Biyotasarım Takımı (TBT) Mayıs 2016'da resmi bir protokol çerçevesinde Türkiye'nin ilk resmi Biyotasarım Takımı olarak kurulmuş; ortak bir araştırma, çalışma ve proje geliştirme platformudur. Faaliyetlerinde disiplinerarası ilişkileri esas alan TBT, bir yandan akademik çalışmalarını ve eğitsel faaliyetlerini sürdürürken; bir yandan da tasarım, mimarlık ve çeşitli mühendislik alanlarında girişimleri hedeflemektedir. Bu doğrultuda ülke genelinde farklı disiplinlerden bireyleri buluşturarak, 6 kurucu üyesinin yanı sıra farklı alanlardan üyeleriyle birlikte geniş bir ekip halinde çalışmalarını sürdürmekte; Türkiye’de biyotasarım hakkında farkındalığı arttırmak, öğrenci yetiştirmek ve eğitime destek vermek hedefleriyle çeşitli eğitimler, atölyeler, sunumlar gerçekleştirmektedir (www.biodesignteam.com).

*ATÖLYE ÜCRETSİZDİR*
Kayıt Linki: https://tr.surveymonkey.com/r/h4a-atolye-kayit
.
Veri Sanatı çatısı altında yola çıkan çalışma, hackathon'a kadar katılımcıların potansiyel ihtiyaç duyacakları atölyeleri offline ve online olarak sağlayacaktır. Veri görselleştirme ve görselleştirilen verilerin çağdaş sanata aktarılmasında kullanılan teknolojiler konusunda uçtan uca bilgi sahibi olmak veya yarışmaya katılmak için http://www.hack4art.com adresini ve hack4art sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
.
_Atölyeye gelirken_
- Atölyeye katılım için herhangi bir 3 boyutlu modelleme bilgisine sahip olmak zorunludur.
- Pratik tarana yapmak isteyenler için şahsi bilgisayarlarınızı yanınızda bulundurmanız tavsiye. Wifi bağlantısı alanda ücretsiz olarak sağlanacaktır.
- Ayrıca alanda minik ikram ve içeceklerimiz olacaktır.