10'dan Gürültü: Arduino ile Gürültü ve Dijital Enstrüman Üretim

Cumartesi, 27 Ekim 2018 10:00
Mimar Sinan Mahallesi, İzmir Fuarı İçi Yolu No:9, 35220 Konak/İzmir, Türkiye

10'DAN GÜRÜLTÜ: Arduino ile gürültü ve dijital enstrüman üretimi denemeleri
I0-2-NOISE: Experiments on noise making and digital instruments using Arduino

İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen atölyeler serisinden 10’dan Gürültü: Arduino ile gürültü ve dijital enstrüman üretimi denemeleri, katılımcıların günlük objeler, elektronik devreler, çeşitli sensörler kullanarak kendi dijital enstrümanlarını yapacakları bir deneme platformu oluşturacaktır. Elektronik prototipleme için Arduino kartları ve programlama dili, algılanan verinin yorumlanması için ise çeşitli müzik sentezleme kütüphaneleri kullanılacaktır. Katılımcılar, hafıza ve gözlem perspektifinden yaklaşarak Kültürpark’ın geçmişini hatırlatan, çağrıştıran müzik enstrümanlarından güncel ses haritasını gözlemleme olanağı sağlayan dijital enstrümanlara kadar üretimi deneyimleyecektir. Kültürpark’ın çağdaş ve deneysel bir ses kütüphanesinin oluşturulmasına da olanak sağlayacak sesler ve gürültüler sentezlenmesi atölye çıktıları olan enstrümanların uygun ortamlarda çalınıp kayıt üretimi ve arşivlenmesi ile sonlanacaktır. Elektronik ekipmanlar xLab tarafından sağlanacaktır.

Atölye Tarihleri: 27-28 Ekim 2018

Atölye Mekanı: Kültürpark Sergi Holleri - Hol 1A

Atölye Yürütücüleri: Ceren Kayalar, Daniele Savasta

Kimler Başvurabilir: Atölye Arduino ile ses/gürültü üretimi üzerine denemeler yapmak isteyen, temel kodlama pratiği olan tüm öğrencilere ve profesyonellere açıktır.

Başvuru Detayları: Son başvuru tarihi 25.10.2018’dir. Sonuçlar 26.10.2018 tarihinde başvuru sahiplerine iletilecektir. Atölye için azami 20 kişilik bir kontenjan bulunmaktadır.
https://goo.gl/forms/Sejr2XhBCLWAMPi52

Gerekli Araçlar: Katılımcıların Arduino kurulu olarak bilgisayarlarını getirmeleri beklenmektedir. https://www.arduino.cc/en/Main/Software

Günlük Program:
1.Gün_27 Ekim 10:00-13:00
2.Gün_28 Ekim 10:00-13:00

Ceren Kayalar Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi ve Etkileşim Tasarımı Laboratuvarı’nda (xLab) araştırmacıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde aldığı lisans eğitimi sonrasında Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bölümünde Mobil İnsan Bilgisayar Etkileşimi alanında yüksek lisansını tamamlamış, Bilgisayar Grafikleri Laboratuvarı’nda (CGLab) doktora araştırma çalışmalarına kültürel miras alanlarında artırılmış gerçeklik uygulamalarında arayüz ve etkileşim tartışmaları üzerine devam etmiştir. Uluslararası konferanslarda yayınladığı akademik çalışmalarının yanı sıra etkileşimli teknolojiler üzerine startuplarda çeşitli projelerde çalışmış, Maker Hareketi içerisinde yer almış, mimar, tasarımcı ve sanatçılar ile ortak çalışmalar yürütmüş ve festivallerde sergilemiştir. Farklı disiplinlerin bir araya geldiği bağımsız inisiyatiflerin projelerinde yürütücü ve yaratıcı teknolojiler araştırmacısı olarak yer almaya devam etmektedir.

Daniele Savasta Daniele Savasta İzmir’de, Yaşar Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğretim görevlisidir ve etkileşim tasarımcısıdır. Lisans eğitimini Palermo Üniversitesi’nde endüstriyel tasarım alanında 2007 yılında tamamlamış, yüksek lisans ve doktora derecelerini Venedik Iuav Üniversitesi’nden sırasıyla ürün ve etkileşim tasarımı alanlarında 2010 ve 2015 yıllarında almıştır. Yaşar Üniversitesi’nde Etkileşim Tasarımı Laboratuvarı’nın (xLab) koordinatörüdür. Uluslararası sergilere katılmış, ödüller kazanmış, adaylıklar elde etmiştir. Araştırma ilgi alanları içerisinde etkileşim tasarımı ve etkileşim ekolojileri, enformasyon tasarımı ve veri görselleştirme, oyun tasarımı ve sergileme tasarımı yer almaktadır.