Shakti ile Aile Dizimi

Cumartesi, 26 Ocak 2019 10:00
Bostanlı Mahallesi, 6347. Sk., 35590 Karşıyaka/İzmir, Türkiye
Bilincinize getirmediğiniz her şey karşınıza kader olarak çıkar.”
Carl Gustav Jung~
AİLE DİZİMİ, Alman terapist Bert Hellinger’in geliştirdiği etkisi güçlü bir terapi sistemidir. Aidiyet, Düzen ve Denge olmak üzere üç yasa prensibine göre çalışır. Aile Dizimi, bireyi bir bütünün parçası olarak ele alır ve her eylem sevginin hareketidir. Geçmişte çözülmemiş travmalar gelecek nesillerde kendini çeşitli sorunlarla gösterir ve bilinçaltında çalışan bu bağlar hayatımızı yönetir. Bilmeden, daha önce yaşamış aile bireylerinin zorluklarını, acılarını, çeşitli duygularını, yüklerini taşırız. Ya bir şeyi değiştirmeye, ya birini kurtarmaya, ya da bir şeyin kefaretini ödeyerek denge kurmaya çalışırız. Bunlar hayatımızda kilitlenmelere, tıkanıklıklara yol açar. Geçmişimize kör bir sevgi ile bağlıyızdır ve bu yaşamımızda acılara sebep olur.
Aile Sistemi çalışması ile, yaşamı akışkan ve tatmin edici bir deneyim olarak yaşamamızı engelleyen aile travmalarıyla, bilinçsizce taşıdığımız duygularla, davranış kalıplarıyla, tekrarlayan geçmiş yaşam senaryolarıyla yüzleşir, davranışlarımızın ardındaki gizli dinamikleri görünür kılarız. Nesiller boyu devam eden döngüler görünür hale gelir, ifade edilemeyenler ifade bulur, çözüme alan açılır ve aile sistemi rahatlar. Bu anlayış ve farkındalıkla kör sevgiden, bilinçli sevgiye doğru genişleriz. Böylelikle bizden sonra gelen ve geleceklere “farkındalığı” miras bırakabiliriz.
Bazen sınırlarımızın ötesine geçerken, bazen de derin bir anlayış ve tevazuyla sınırlarımıza saygı duymayı öğreniriz.
Aile Dizimi yaklaşımı hayatı olduğu gibi derin bir kabulle almaya davet eder. Geçmişte olanlara ve tüm aile üyelerimize içten bir “evet” ile ruhumuza barış yerleşebilir ve özgün ruhlar olarak yaşayabiliriz.

Kimler Faydalanır?
Aile Dizimi’ne konu olarak her şeyi getirebilirsiniz. Aile içi sorunlar (eş, çocuk, partner ilişkileri) hastalıklar, kronik rahatsızlıklar, kronik yorgunluklar, aşırı duygular, korkular, kendini tekrar eden konular, bilincinde olduğunuz halde değiştiremediğiniz davranış kalıpları, alerjiler, yeme bozuklukları, uzun süren yas halleri, iş yaşamı ve para problemleri gibi…
Aile Sistemimiz geçmişte yaşanmış bir çok konudan etkilenir. Bunlardan bazıları şöyledir;
• Erken yaşta kaybedilen ebeveynler
• Erken yaşta kaybedilen kardeşler
• Erken yaşta boşanmış anne-baba
• Aile bireylerinin ağır hastalıkları
• Ailede işlenmiş cinayetler yahut kurbanlar
• Aileden birilerinin evlatlık verilmesi
• Savaşlar, göçler (göç sırasında yaşanan travmalar)
• Miras (haksız kazanılmış malların mirası)
• Yok sayılan kürtaj, düşük, ölü doğum
• Ruhsal ve fiziksel hastalıklar
• Göz ardı edilen önceki eşler, nişanlılar
• Alkol, kumar vb. bağımlılıklar




Nasıl Uygulanır?
*Aile Dizimi bireysel olarak ve grup çalışması olarak yapılabilir. Bireysel çalışmada terapist, kişileri temsil için eşyalar kullanılır. Grup çalışmasında ise dizimi açılan kişi aile içindeki bireyleri temsil edecek katılımcılar seçer ve temsilcileri yerleştirerek ailenin bir resmini oluşturur. Temsilciler temsil ettikleri kişilerin duygu ve hislerini birebir deneyimlerler. Aile sistemindeki ilişkiler, dinamikler, yasalar ve şartlanmalar böylelikle görünür hale gelir. Terapist (Kolaylaştırıcı) açığa çıkan aile resmine, doğru müdahaleyi yaparak sistemde düzeni ve dengeyi sağlar. Danışan farkındalık kazandığı gibi, temsilciler ve izleyenler de kendi aile dinamikleri hakkında derin bir farkındalık kazanırlar.
*Katılımcılar, kendi aile sergileri ya da diğer katılımcıların sergilerinde bulunan dinamiklerin durumunu, çok daha derin bir şekilde gözlemleme, deneyimleme ve her bir sistemin nasıl çalıştığını ve onun ötesine geçmek için neye ihtiyaç duyulduğunu anlama şansına sahip olurlar.



Shakti Komala
1977 senesinde Kayseri’de doğdu. Üniversitede Halkla İlişkiler okudu. Yıllarca Devlet Kurumunda çalıştı. 21 yaşında olan kızı ile İstanbul’da yaşıyor. Küçüklüğünden beri hayatın gizemine dair meraklı olan Shakti, 15 yaşında Mevlana’nın ve Yunus Emre’nin şiirlerini okumaya başladı. Onların Hakikat aşkından çok etkilendi.

2005 senesinde farkındalık eğitimleri almaya başladı. Reiki, Melchizedek İnisiyasyonu, Sesle şifa, Psikosibernetik Sistemler, Meridyen Terapileri, Duygusal Özgürleşme Teknikleri (EFT), Psiko Kinesyoloji, NLP, Biyolojik Çözümleme, homeopatigibi birçok eğitimlerin ardından, 2007 senesinde Raja Yoga Eğitmenlik Eğitimiyle Yoga hayatı başladı. 2010 senesinde Cihangir Yoga’da aldığı Hatha Yoga ve İleri seviye Vinyasa Yoga İle eğitimine devam etti. Birçok hocadan eğitim alma ve çalışma fırsatı buldu. Kapalı gruplar oluşturarak yoga dersleri verdi.

2010 senesinde Aile Dizimi ile tanıştı. Alman Psikolog Svagito Lıebermeıster’dan 7 sene Aile Dizimi eğitimi aldı ve pek çok kez çalışmalarında yardımcılık yaptı. Svagito’nun Travma Healing ve Zen Danışmanlığı eğitimlerine katıldı. Bununla beraber yine Psikolog olan ve Aile Dizimi Eğitimi veren terapist Rumen Yankulov’un eğitimlerine katıldı. Bir çok kez asistanlık yaparak dizim çalışmalarında yoğun deneyimler kazandı. 2 sene Aile Dizimi Eğitmenlik Eğitimine devam etti. 1 sene İstanbul eğitiminde asistanlık yaptı. Yine Aile Dizimi terapisti olan Feride Gürsoy’un çalışmalarına katılarak bir çok kez asistanlık yaptı ve hocalarına asistanlık yapmaya devam etmektedir.



Bir çok değerli Osho Terapisti ile çalıştı. Svagito Lıebermeıster&Meera Hashimoto, Krishnananda&Amana, Premarta&Svarup, Shunyo ve Tarika gibi. Shunyo ve Tarika’nın ‘Kadın Olmak’ çalışması onu derinden etkiledi. Bilgeliklerinden çok etkilendiği hocalarından ‘Yaratıcı hassas dişi güç’ anlamına gelen ‘Shakti Komala’ adını aldı. O günden sonra bir çok kadın çemberine ve inzivasına katılarak Çember Adabı eğitimi aldı. 2013 senesinden beri Vipassana (iç görü) meditasyonu ve çeşitli dinamik meditasyon uygulamaları yapıyor. 2017 senesinde Advaita Zen Ustası Mooji’nin yanına gittikten sonra, en derin içsel gerçekliğinde köklenmeye doğru kapıları açıldı.

Shakti Komala, hem bireysel ve hem grup olarak Aile Dizimi Danışmanlığı ve Kadın Çemberleri yapıyor.

Katılım Ücreti : 300 TL
İzleyici Ücreti : 100 TL