Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak

Perşembe, 11 Haziran 2020 21:30
İzmir, Türkiye

Bu konuda kitapları ve bir çok çalışması bulunan Ahmet Melih Karauğuz'un eğitmenliği ile Dijital Dünyada Ebeveyn Olmak Atölyesi başlıyor. Atölye sırasında ödevler ve doküman paylaşımı yapılacak olan bu eğitim 5 hafta sürecektir. 

 

Atölye içeriği; 

Dijital Kültürde Analog Ebeveynlik: Dijital kültür içinde doğan çocukların ebeveynleri büyük oranda yazılı ve sözlü kültürde yetişen, dijitalleşemenin getirdiklerini tam olarak anlamadan dijitalleşemeyle yüzyüze kalarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bundan kaynaklı olarak da çocuklarına iyi bir ebeveyn olmanın yolunu çocuklarına dijitalleşemeyi tam serbest bırakma yada baskıyla engelleme yolu izliyorlar. Bu programda ebeveynlerin neleri yanlış yaptığını ve sonuçlarının ne olacağı konuşulacak ve doğru bir dijital ebeveyn modeli oluşturulmaya çalışılacaktır. 

Gelecek Neye Benzeyecek?
Çocukların ve gençlerin adı dahi bilinmeyen mesleklerde çalışacakları söyleniyor. Bugünün çocuklarını nasıl bir yarın bekliyor? Yarının gerçeklerine hazırlıklı olmak için bugün ne yapılabilir? Bu atölyede bir gelecek perspektifi çizilecek ve geleceğin dünyası ile ilgili sohbet edilecektir. 

•Çocuğum Dijital Bağımlı mı?
Dijital dünyanın en büyük sorunu ekran bağımlılığı. Ekranın insana kısa sürede dopamin hormonu salgılatması ve sürekli bu hormonu salgılatma isteği zaman içinde kişiyi bağımlı hale dönüştürüyor. Bağımlılık nedir? Çocuklarda ekran bağımlılığı nasıl çözülür? 

•Dijitallik Ormanın da Bir Kurt Siber Zorba: Dijital hayatın getirdigi yeniliğin yanında en büyük sorun siber zorbalık. Nedir? Nasıl korunulur ve neler yapılabilir? 

•Kodlama Dur Önce Hayal Kur!
Dijital gelecekte hayal kurmak neden önemli ve kodlamanın mantığı bu atölyede işlenecek. 

 

Katılım ücreti: 160 TL 

Kayıt için: 0507 916 8091