Özgül Sağdıç ile Büyüklere Oyun Atölyesi

Cumartesi, 8 Aralık 2018 13:00
Kalabak Mahallesi, 3294. Sk. 14B, 35430 Urla/İzmir, Türkiye
Hatırlıyor musun bir zamanlar nasıl neşeyle oynadığını? Nasıl sonsuz bir inançla kendi gerçekliğini yarattığını? Zamanın nasıl geçtiğini hiç fark etmediğini, belki "yemek vakti" diyen annenin sesiyle anın büyüsünden uyandığını? Hatırlıyor musun bir zamanlar bilge bir çocuk olduğunu?

Sonra büyüdün, büyürken senden başarılı olman beklendi, akıllı uslu olman istendi, "YÜKSEK SESLE GÜLÜNMEZ ÇOK AYIP" dedi belki senden önce büyümüş olan ve daha az gülen biri. Sonra biraz daha büyüdün, okul ancak bitmişti ki işe girmen beklendi, evlenmen beklendi, çocuk yapman, ev alman, araba alman... ve dahası bu ve benzeri daha bir çok şeyi sen de kendinden bekler oldun. Birden bir sürü kimliğin oluverdi sen hiç fark etmeden. Doktor oldun, yönetici oldun, eş oldun, anne oldun, baba oldun ve daha bir çok şey oldun. Gerçekte ne istediğini, gerçekte kim olduğunu duyamadın, göremedin belki. Oysa ki hayatta sahip olduğun en kıymetli hakkın NEYSEN O OLMA hakkındı. Sonra daha az güldüğünü, daha az neşelendiğini fark etmedin bile. Sabah kalktın işe gittin, orada çok ciddi işler yaptın, belki gerçekten dünyayı bile kurtardın. Peki ne kadar güldün? Sürdürülebilir mi bu çok ciddi ve neşesiz döngü. Oysa ki ilk öğrendiğin şeydi oynamak ve eğlenmek.

Renksiz doğrularını, başarılı olma kaygını, herşeyi kontrol etme çabanı, kariyerini ve tüm kimliklerini yavaşça yere bırakıp; kendini ve daha bir çok şeyi, çok da ciddiye almadan ağız dolusu gülmeye ne dersin? Sonsuz hata yapma hakkın olduğunu, hatta hata yapmanın çok eğlenceli olduğunu biliyor musun? Ne sonsuz hayal gücün olduğunu fark edip, kendini keşfetmeye var mısın?

BÜYÜKLERE OYUN atölyemizde kadim bir topluluk oluşturma yöntemi olan 'çember' pratiğini deneyimliyoruz ve mindfulness (farkındalık) oyunları oynayarak büyürken sesini kıstığımz içmizdeki çocukların seslerini duymaya çalışıp, içimizdeki ebeveynlerle buluşturup, görünür kılarak yaşamımızda dengeyi bulmaya niyet ediyoruz.

Oyunlar; aktörlerin yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, vücut beyin koordinasyonlarını geliştirdikleri, bununla beraber kontrol eforu sarfetmeden birden fazla şeye odaklanabilme, akışta kalıp hızlı karar alma, duyularını farkedip duygularıyla bağ kurma gibi bir çok yeteneklerini geliştirdikleri spesifik bazı egzersizlerden oluşuyor. Kim bilir belki içindeki BİLGE ÇOCUK'la temas kurarken birden oyunculuk yeteneğin olduğunu bile keşfedebilirsin :)

Yer: Mavi Yoga ve Holistik Yaşam Merkezi
Urla/İzmir
Rez: 0533 253 2969
www.maviyoga.com

Ücret: 100TL (Rezervasyon gereklidir)


ÖZGÜL SAĞDIÇ
1983 doğumlu olan Özgül Sağdıç, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünden mezun olduktan sonra iki sezon Ankara Devlet Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. 2004 yılında, Ankara TRT Stüdyoları’nda başladığı seslendirme/dublaj çalışmalarını bugün İstanbul’da halen sürdürmektedir. 2006 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahneye konan ‘Leyla ile Mecnun’ adlı oyunda Leyla karakterini oynadığı yıllarda, gelen dizi ve reklam filmi teklifleri sonucu mesleki kariyerine televizyonu da dahil etti. Siyah Beyaz Aşk, N'olur Ayrılalım, Kara Kutu, Dila Hanım, Arka Sokaklar vs. gibi bir çok dizide rol aldı. 2008 yılında çekimleri Konya’da devam eden bir dizi esnasında Konya Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. 2010 yılında doğaçlama alanında en yetkin tiyatro topluluğu olan İstanbulimpro ile tanıştı ve İstanbulimpro-lab ekibiyle bir sezon Doğaçlama Tiyatro yaptı. Bugün ki çalışma yöntemlerinin tohumlarını da o yıllarda attı. 2011 yılında Ayla Algan’la TAL’de(Tiyatro Araştırma Laboratuvarı) Troyalı Kadınlar adlı oyunda yer aldı. 2016 ve 2017'de E.S.E.K (Espri Standartları Enstitüsü Kurumu) Tiyatrosu’nda ‘EX-S’ adlı oyunda oynadı. 2016'da yetişkinlerle ve çocuklarla atölye çalışmalarına başladı. 2017'de, katıldığı Anadolu Sanat Jam'i kampıyla birlikte yolculuğu ve dolayısıyla atölyeleri yeni bir boyut kazandı. Deneyimlediği topluluk oluşturma ve şiddetsiz iletişim araçlarını atölyelerinde kullanmaya başladı. 2018'de 10 günlük VİPASSANA Meditasyonu kursunu tamamladı. 2017'den beri BİLGE ÇOCUĞUN ÇAĞRISI adındaki atölyelerinde farkındalık oyunları oynatıyor.


https://youtu.be/FJ_W6YJNiuU
https://youtu.be/wHl1qSCVl24
https://youtu.be/QXB89KKbO-A