Yazı Çizi Çeki Atölyesi

Erzene, 116/5. Sk. No:18, 35040 Bornova/İzmir, Türkiye

İnsanın en temel özelliklerinden biridir hikaye anlatmak. Shakespeare hayatın bir sahne olduğunu söyler. Burada yediğimiz içtiğimizden yaptığımız işe, gittiğimiz yerlerden sattığımız ürüne kadar her şeyin bir hikayesi vardır. Yazı Çizi Çeki olarak hikayeleri dinlemeyi, anlatmayı, hayatın her alanından beslenerek yeni hikayeler yaratmayı seviyoruz.

Sanatı ve okumayla yazma eylemini hayatımızın merkezine alarak edebiyat, yazı ve yaratıcılık atölyeleri düzenliyor, yazıyla ve kitaplarınızla ilgili konularda ihtiyacınız olan danışmanlık hizmetini sunuyor, kurumunuza yönelik eğitim ve atölyeler düzenliyoruz. Tüm bunları konusunda uzman kişilerle yapıyor, söz uçar yazı kalır diyerek; yazarak, çizerek ve en önemlisi her durumda keşfederek sınırlarımızı aşmanın yollarını buluyoruz. İzmir’in yaratıcılığa imkan veren ruhunu ve rahatlığını İstanbul’un büyüleyici atmosferi ve sanata bürünmüş ortamıyla harmanlıyor; yazar, sanatçı ve profesyonellerden oluşan atölye yaratıcılarımızla üreterek, paylaşarak ve yaşayarak güzellikleri çoğaltacağımıza inanıyoruz.

Bu çatı altında yazı ve okuma atölyeleri yapıyor, edebiyat ve farklı disiplinlerden atölye çalışmaları düzenliyoruz. Yazıya İlk Adım, Yaratıcı Yazarlık ve Edebiyat Kulübü artık klasikleşmiş ve sezon boyunca devam eden çalışmalarımız…

Yaratıcı Yazarlık’ta sevgili Ferhat Uludere ile konuştuğumuz, tartıştığımız, okuduğumuz ve yazdığımız keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. Öykü ve romanı oluşturan ana unsurları teker teker inceleyip öykülerimizi oluştururken okuma alışkanlıklarımız ve okuduklarımıza bakışımızdaki gelişmenin tadına varıyoruz.

Yazıya İlk Adım aslında Yaratıcı Yazarlık’tan önce tanışmanız gereken bir çalışma. Yaratıcı yazarlık alanında atölye çalışmaları düzenledikçe bazı katılımcıların yazmak isteyip yazamadıklarını gözlemliyordum. Bunda korku, kendine güvensizlik, mükemmeliyetçilik gibi etkenlerin yanında ne yazacağını bilememe, nereden başlayacağını kestirememe gibi durumlar söz konusuydu. Bazı kişiler hikâyelerini bir anda öykülere dönüştürmekte zorlanıyordu. Yazıya İlk Adım işte bu şekilde doğdu. Bu çalışmada birlikte beyaz kağıtla buluşuyor, onu anlamlandırmaya başlıyor, hikâyelerimizi ortaya çıkarırken yazma korkumuzu yeniyor, yaratıcı yazarlık çalışmaları için bolca malzeme biriktiriyoruz.

İyi yazmanın yolu bol bol okumaktan geçiyor. Ancak yayımlanan her kitabı okuma şansımız olmadığı gibi hayatımız boyunca okumak istediğimiz her kitabı okuyamayacağımız da bir gerçek. Bu noktada iyi bir okur olmanın yolu çok okumaktan ziyade kaliteli okumalar yapmaktan ve bu okuduklarımızı farklı bakış açılarıyla geliştirmekten geçiyor. Edebiyat Kulübü işte bu sebeple var. Bu çalışmada önceden belirlediğimiz okuma listemizdeki öykü ve romanları tartışıyor, yazarı, dönemi, konuyu, karakterleri ve kurguyu incelerken hayat ve edebiyatla dolu saatler geçiriyoruz.

Geçtiğimiz dönemleri, yazıya başlangıç ve yaratıcı yazarlık atölyelerimizle, okuma gruplarımızla dolu dolu geçirdik. Ortaya çıkan ürünlerin, yaratıcılığın meyvelerinin önce güzel öykülere, sonra güzel dosyalara sonra da güzel kitaplara dönüşme sürecini izlemek, aynı masa etrafında birbirinden farklı sesleri duyarak zenginleşmek çok keyifliydi.

Kartla ödeme