2017 Yılında İEF Nasıldı?

Kaynak: izmirgezi.com

 

Geçen yıl gerçekleşen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yok yoktu! Bu sene daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. İEF'de geçen sene neler olmuştu gelin bir göz atalım. 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ise olacak etkinlikler tabii ki sürpriz değil ama başka yazıda bulabileceksiniz o bilgileri. O yazılar ise şöyle; 

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87-iefde-unluler-gecidi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/iefde-18-sinema-burada-bulusmasi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/ief-2018-edebiyat-sohbetlerine-katilacak-yazarlar-aciklandi

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87iefye-sokak-gosterileri-renk-katacak

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/izmir-is-dunyasinda-ief-heyecani

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/dev-cekirge-her-an-karsiniza-cikabilir

https://www.otuzbeslik.com/yazilar/87-iefde-kultur-sanat-ve-eglence-ruzgari

 

Kaynak: ief.izfas

 

Adım başı farklı etkinliklere ve stand'lara rastladığımız İEF 2017'de, kalabalık bazen daraltsa da şarkılar dinledik, etkinliklere katıldık. Sergiler, Bambo Caz Geceleri, İEF Kısa Film Proje Yarışması ve 17. Sinema Burada Film Gösterimi, Çim Konserleri, Sokak gösterileri, Müzikal ve Sirk Gösterisi, Söyleşiler ve daha fazlası geçen yıl sizlerle buluştu. Bunlardan bazıları;

 

Kaynak: ief.izfas

 

2017 İEF'de Çim Konserleri; Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buika, Selami Şahin ve Candan Erçetin'e ev sahipliği yaptı.

 

Kaynak: ief.izfas

 

Nazım Hikmet heykelinin yanı başında gerçekleşen Edebiyat Sonbetleri’nde Arif Keskiner ve Melih Güneş Nazım Hikmet’in evini yaşayan kişilerin anılarını anlattı. Nazım Hikmet anılarla, sevgiyle ve saygıyla anıldı.

 

Kaynak: ief.izfas

 

Alice Harikalar Diyarında adlı; teknolojiyle yaratılan muhteşem görüntüler, ışık ve renkler arasındaki dans gösterileriyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yeniden can buldu. Ukraynalı dansçılar, izleyenleri de o sonsuzluğa açılan deliğin içine doğru bir yolculuğa taşıdı. Ayrıca gösterici için satın alınan 3 TL'lik biletler fuara giriş ücreti olarak kullanıldığı için bu müzikal birnevi ücretsizdi.
 
 
Kaynak: ief.izfas
 
 
17. Sinema Burada Festivali’nde ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödül almış “Tereddüt” isimli filmin galalı gösterimi yapıldı. Filmin senaryosunu yazan ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturan Yeşim Ustaoğlu, gala sonrası izleyicilerin filme dair merak ettiği soruları yanıtladı. Emeğinizi, tarzınızı herkesle paylaşmanız için alın size bir fırsat. Seneye 18.si düzenlenecek Sinema Burada Festivali'nde yer almak istiyorsanız bu sene takipte kalmanızı öneriyorum çünkü dereceye giren birçok filmin gösterimi ve ödülü olabiliyor. 

 

 

Otuzbeşlik neler mi yaptı?

Her gün Smyrna Boyoz sponsorluğunda standımıza gelen boyoz arabası midelerimizi şenlendirdi doğrusu. Otuzbeşlik'i herhangi bir sosyal medya hesabından takip edenlere bir adet ücretsiz boyoz servisimiz vardı. Bu sene de olacak bizden söylemesi.

 

 

Ayrıca dart oyunumuz vardı. Dartın üzerinde Otuzbeşlik logomuz ve Vestel logosu vardı . Otuzbeşlik logosuna denk getirenler ise Otuzbeşlik t-shirt'lerini aldılar. Vestel fotoğrafına denk getirenler ise %20'lik indirim kuponu kazandılar.

 

 

Ayrıca Otuzbeşlik bünyesinde Resim Atölyesi, Ebru Atölyesi ve Mozaik Atölyesi vardı. Atölyeler dışında Lindy Hop Dans etkinliği ile dans da ettik. 

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ında Otuzbeşlik standına uğradığını da söylemeden geçemeyeceğim. Hatta kendileri dart bile oynadılar, üstelik t-shirt kazandılar. Düşün öyle bir stand ki siyasi kişiler bile eğlenebildi ki gelenler bilir ne güzel eğlendik. Gelemeyenler hiç üzülmesinler bu sene daha güzel atölyeler ve etkinliklerle sizleri bekliyor olacağız. Bu sene Otuzbeşlik standında neler olacağı ise gelecek yazılarımızda yer alacak, takipte kalın efendim. 

 

Dilerseniz 'İzmir'den 86. İEF Rüzgarı Geçti' yazımızda geçen seneye dair daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.