Adı Gibi Tatlı Bir Dükkan - Tatlı Dükkan

"Tatlı Dükkan"; Narlıdere’de sokak arasında, adı gibi tatlı bir dükkan. Yenikale Mahallesi’nde köşe bir yeri var. Evinden çıkıp hemen varmalık, öyle mahalleli. Bu yönüyle de oldukça sempatik. Ana caddede yer alayım, gösterişli bir yer olsun kaygısı duymamış, sade, sevimli küçük bir dükkan. Her gün taze taze çıkan o muhteşem lezzetler insanı mest ediyor. Görüntülerine ise hiç girmeyeyim. Ben ki brownie meraklısı değilim, Tatlı Dükkan’la tanıştığımdan beri brownie sevdalısı oldum. Sokaktan geçerken tesadüfen keşfettiğim "Tatlı Dükkan"nın yaratıcısı Selin Önal; daha 26 yaşında, ışıl ışıl, genç bir kadın.  O harika lezzetlerin hepsi Selin’in elinden çıkma. Kısaca dükkan tatlı, sahibesi tatlı, ürünler tatlı. Öyleyse buyurun Tatlı Dükkan’ı ve Selin’i tanımaya… 


 

 

Merhaba Selin, gördüğün gibi 3 hafta oldu Tatlı Dükkanı keşfedeli ama peşini bırakmıyorum. Hadi önce seni tanıyarak başlayalım. 

Merhaba, teşekkür ederim, ürünlerimizin beğenilmesi beni de mutlu ediyor. Ben İzmir’de doğdum. Çocuk Gelişimi eğitimi aldım, ancak bu alanda çalışmayı hiç düşünmedim. Annem de babam da göçmen benim. İkisi de mutfağa meraklı. Hele babam muhteşem yemekler yapar. Bana da onlardan geçti sanırım. Ben de mutfağa meraklıyım. Bunun üzerine Balçova İMSE’de 6 ay profesyonel şef aşçılık eğitimi aldım. Eğitimi bitirdikten sonra pastacılık konusunda uzmanlaşmaya karar verip İstanbul’da ünlü bir pastanenin mutfağında 1 yıl çalıştım. Oradan da İzmir’e dönerek neler yapabilirim diye düşünmeye başladım.  

 

Peki Tatlı Dükkan’ı açma fikrin nasıl doğdu?  

Aslında hep kendi işletmemi açma fikrim vardı. Sadece nerede açacağıma karar veremiyordum. Annem neden Narlıdere’yi düşünmüyorsun deyince, emlakçıyla birlikte uygun bir yer aramaya başladık. Burayı ilk gördüğümde sevdim ve o gün kiraladım. Geçen sene 2 Kasım’da da Tatlı Dükkan’ı açtık.    

 

 

 

Ooo…Daha çok yenisin. Sadece 6 ay. Peki ilgi nasıl? Genelde çat kapı mı uğruyorlar sana? 

Tesadüfen görüp uğrayanlar da var. Sizin gibi (Gülüşmeler) ama gün içerisinde oturmak için gelen müşterim az. Ağırlıklı paket siparişi veriyorlar. Instagram özellikle dükkanın bilinmesini sağladı. Beğenenler de tavsiye etmeye başlayınca sipariş verenler arttı.  

 

Peki bir ekibin var mı? Bu muhteşem lezzetleri kime borçluyuz?   

Mutfakta sadece ben çalışıyorum. Tüm çeşitlerimi kendim yapıyorum ama siparişler arttıkça yetişmekte zorlanıyorum. Sanırım yakın zamanda desteğe ihtiyacım olacak.  

 

Mutfağın arka tarafta sanırım. Her gün kaç çeşit çıkartıyorsun? 

Evet, gördüğünüz kapının arkası benim mutfağım. Gün içerisinde kapı müşterim çok olmadığı için günün ağırlıklı kısmını mutfakta geçiriyorum. Vitrine her gün 5-6 çeşit çıkartmaya çalışıyorum. Beyaz çikolata parçalı brownie, chesscake, mozaik pasta değişmeyen ürünlerim. Bu 3 ürün çok beğeniliyor ve soruluyor. Kalan çeşitlere ise o gün karar veriyorum. Farklı bir şey yaptıysam mutlaka Instagram'a yüklüyorum. Her gün taze çıkan ürünleri de Instagram'da hikayeye ekliyorum. Oradan da ürünlerimiz görülebilir. 


 

 

Peki burayı açtığından beri en sevilen, tercih edilen ürününün hangisi?  

Aslında 3 ürünümüz çok seviliyor. Bunlar bizim değişmeyen üçlümüz. Brownie, chesscake, mozaik pasta. Mozaik pastamızın içinde yağ, şeker, un, yumurta olmadığı için hafifliğinden dolayı çok tercih ediliyor.   

 

Gıda üzerine bir iş yapıyorsun ve insanlar bu konuda giderek daha çok bilinçlendi. Sen bu konuda ne söylemek istersin? Benim mutfağıma kesinlikle giremez dediğin bir şey var mı? 

Tereyağı dışında hiçbir yağ kullanmıyorum. Fruktoz şurubu, glukoz şurubu asla girmez benim mutfağıma. Şeker pancarından yapılmış şeker kullanıyorum. Kakao kullanmıyorum. Mutlaka çikolata kullanırım. Yumurtam, sütüm Urla’dan geliyor. Çikolatamı belli bir markadan alıyorum. Alışverişimi mutlaka kendim yapıyorum.  

 

 

 

Glutensiz beslenen bir kesim var. Onlara yönelik de ürün çıkartmayı düşünüyor musun?  

Evet, bunu düşünüyorum. Bu yönde bir talep var açıkçası. Yapmaya başladığımda Instagram'dan duyuracağım.  
 

Bizim çocukluğumuzda az sayıda pastane vardı. Pastayı annemiz evde yapardı. Hatta Alman Pastası pek bir meşhurdu. Şimdi bakıyorum çok sayıda butik pastacılık yapan yer var. Bu tarz yerlerin artmasıyla ilgili sen ne düşünüyorsun? 

İnsanlar iyi damak tadına önem vermeye başladılar. Yedikleri şeyin içinde ne var bilmek istiyorlar. Kaliteli, iyi ürün arıyorlar. İyi lezzetin peşinden gidiyorlar. İyi şeyleri tüketmek isteyen insanlar da çoğaldığı için bu tür yerlerin sayısı arttı diye düşünüyorum.  
 

Peki bu kadar çok alternatif içinde insanlar neden Tatlı Dükkan’ı seçsinler? 

Aslında bütün butik pastaneleri seçsinler. Hepimiz güzel şeyler, iyi şeyler yapmak istiyoruz. Özeniyoruz, kaliteli şeyler sunmaya çalışıyoruz. Bizim farkımız belki başka yerde aynı lezzeti bulamayacakları ürünler olabilir.  

 

 

 

Bu arada dükkanın bir mahalle içinde. Bu haliyle çok da sevimli. 

Evet. Yenikale Mahallesi’ndeyiz. Bizim burada olmamızı mahalledekiler seviyor. Aslında biraz Fransız stili. Fransa’da da vardır bu tür mekanlar, butik pastaneler. Biraz bunun esintisi. Hem bu şekilde ara sokaklar da canlanıyor.  

 

Tatlı Dükkan’ı açma fikrinde seni en fazla destekleyen kim oldu? 

Annem. Annem desinatör. Babam da annemle çalışmamı istiyordu. Ama annem masa başında çalışabilecek biri olmadığımın farkındaydı. Bu nedenle hayallerimi gerçekleştirmek istediğimde beni hep destekledi.    

 

 

İsim peki? Çok güzel bir isminiz var? 

Hep aklımda böyle bir isim vardı. Ama bu dükkanı görünce … Gerçekten tatlı bir dükkan burası. Her tarafının cam olması ferahlık veriyor insana. Sonuçta ürünlerimiz de tatlı çeşitleri. Bunu da birleştirince adı Tatlı Dükkan oldu.  

 

İsim annesi sensin yani? 

Evet, öyle:)