Alternatif Kısa 16 - Kısa Film İyi Gider!
Otuzbeslik.com ve Birikim Atölyesi'nin düzenlediği Alternatif Kısa film etkinliğimizin 16’ncısıyla karşınızdayız. Bu seçkimizde "Arayış: İletişim ve Güven" konularını işleyen beş kısa film izleyecek, her filmin ardından yönetmenleriyle sohbet edecek, sorular soracağız. Dünyayı nasıl gördüğünü bizlerle paylaşan yönetmenlerimizle keyifli bir ortamda görsel algımızı tartacağız.
Kısa filmlerin ve kısa sohbetlerin bir arada olacağı bu güzel etkinlik için 18 Ekim Cuma günü saat 19.30'da Fransız Kültür Merkezi'nde buluşalım.
Kısa Film İyi Gider!
A Short Film About Therese Zauser ( Therese Zauser Hakkında Kısa Bir Film)
1905, Avusturya doğumlu Therese Zauser isimli eksantrik dansçı, 30'lu yıllarda, üç aylığına İzmir'e gelmiştir. Çağdaş Dansçı Cansu, Zauser'in izlerini Eski İzmir'de arar.
Cem Barışcan
1980 yılında İzmir’de doğdu. 2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Tv Bölümü'nden Serdar Akar atölyesinde çektiği Cemre isimli filmiyle mezun oldu. Cem Barışcan'ın yönetmenliğini yaptığı altı kısa filmi var; Günah Keçisi (2017), Peyman (2014), Tatlıcının Acısı (2014), Elma Dersem Çıkma (2013), Desise (2011), Cemre (2010). Halen film sektöründe yönetmenlik yapmaktadır.
Navber (Arada)
30 yaşındaki Sarya, bir kız çocuğu annesi ve ev hanımıdır. Eşi cezaevinden çıktıktan sonra küçük bir marangoz dükkanı işletmektedir. Sarya'nın erkek kardeşinin düğün günü gelip çatmıştır. Sarya'nın ailesinin köy koruculuğu yapması Ferhat'ın dünya görüşüyle çelişmektedir. Sarya düğüne gidebilmek için Ferhat'tan izin almaya çalışır fakat Ferhat bütün iletişim yollarını kapatmıştır.
Kadir Eman
1991 yılında Mardin Kızıltepe ilçesinde doğdu. Lise eğitimini Kızıltepe'de tamamladı. 2010 yılında Güneydoğuya gelen dizi ve sinema ekiplerinden etkilenerek sinema sektörüne girdi. Bağımsız film atölyelerinde senaryo ağırlıklı sinema eğitimi aldı. Birçok kısa film, reklam, dizi setinde farklı görevlerde bulundu. 2017'de Kırık Kanatlar, 2019'da Navber (Arada) adlı kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı.
Fokus
Fikirlerimizi yönlendiren, özgün kişiliğimizi ortadan kaldırıp bizleri dijital kölelere dönüştüren, bağlarımızı önemsizleştirerek geçiştirmemize sebep olan teknolojinin bizleri kuşatarak oluşturduğu tahribat, metafor kullanılarak aktarılıyor.
Muhammet Emin Altunkaynak
1981’de Akhisar’da doğdu. TRT ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Eyüp Sultan Film Akademisi'nde sinema eğitimi aldı. Bir kamu kurumunda eğitimci olarak görev yapan Altunkaynak, aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Kısa Filmlerin Eğitimde Kullanımı üzerine yüksek lisans yapmaktadır. Eğitim ve kısa film çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. Muhammet Emin Altunkaynak'ın yönetmenliğini yaptığı altı kısa filmi var; Nemli Kağıt (2019), Fokus (2018), Teferruat (2018), Mutlak Değer (2017), Dokunuş (2016), Rüzgar Gülü (2015).
Ahlem
Ahlem Suriye’den ailesi ile Türkiye’ye göçmen olarak gelmiş 8 yaşında bir kız çocuğudur. Yeni hayatının zorunlu kıldığı yeniliklere büyük ölçüde adapte olmuştur fakat eksikliğini en çok hissettiği şey dildir. İletişimindeki noksanlık kendi evrenini oluşturmasını sağlar. Bu evreninde mutlu iken sınıfa yeni gelen İpek, Ahlem için bambaşka bir dünya ve arkadaşlık anlamına gelecektir.
Hande Doğan
1996’da Konya’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Yönetmenlik Ana Sanat Dalı’da okumaktadır. Birçok kısa filmde sanat yönetmeliği yaptı. Hande Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı iki filmi var; Ahlem (2019), Mektup (2010).
Le velo de l’elephant (Fil ve Bisiklet)
Kasabada yaşayan bir fil, çöpçü olarak çalışmaktadır. Bir gün, devasa boyutta bisiklet reklamı görür ve bisiklet onun için mükemmel bir boyuttadır! Bu andan itibaren filin tek bir isteği vardır; bu bisikleti ne pahasına olursa olsun almalıdır!
Olesya Shchukina
1986 yılında Rusya'nın St. Petersburg kentinde doğdu. 2014 yılında Fransa'da Folimage Stüdyosu tarafından yayınlanan Le velo de l'elephant'ın yönetmenliğini yaptı. 2016 yılında Soyuzmult Film Stüdyosu için The Sled adlı animasyon filmi hazırladı. Claude Barras'ın yönettiği The Courgette My Life’ta illüstratör olarak çalıştı. Olesya Shchukina yönetmen, animatör, illüstratör olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Biletler 8 TL. Biletinizi girişte alabilirsiniz.
Her film İngilizce altyazılıdır.
Not: Görme engelli seyircilerimiz için filmlerin betimlemeleri yapılacaktır. Betimlemeleri dinleyebilmek için yanınızda akıllı telefonlarınızı ve kulaklıklarınızı getirmeniz, telefonunuza WhatsApp uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Destek için film gösteriminden önce [email protected]