18 Kas 2019
Gülay Güler

Alternatif Kısa 17 - Kısa Film İyi Gider!

Otuzbeslik.com ve Birikim Atölyesi'nin düzenlediği Alternatif Kısa film etkinliğimizin 17’ncisiyle karşınızdayız. Bu seçkimizde "Aidiyet" konusunu işleyen dört kısa film izleyecek, her filmin ardından yönetmenleriyle sohbet edecek, sorular soracağız. Dünyayı nasıl gördüğünü bizlerle paylaşan yönetmenlerimizle keyifli bir ortamda görsel algımızı tartacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü öğretim görevlisi Dr. Burak Bakır bu şeçkimizin konuğu olacaktır. Kısa filmlerin ve kısa sohbetlerin bir arada olacağı bu güzel etkinlik için 22 Kasım Cuma günü saat 19.30'da Fransız Kültür Merkezi'nde buluşalım.

Kısa Film İyi Gider!

C.O.D.

Film Foucault'un ''Normal insan kurgudur'' sözünden hareketle ensesinde bir barkod ile yaşayan, sistemin ürünü haline gelen bireyi, süregelen rutini içinde kendisi ile yüzleştiriyor. Çalışmak ve tüketmek karşılığında vadedilen renkli hayallerin kendisine ait olmadığını fark eden kahramanımız için yıkım kaçınılmazdır.

Onur Doğan

1991 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema TV Bölümü’nü ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı yüksek Lisansını bitirdi. Bugüne kadar birçok yapımda reji asistanı ve yönetmen olarak görev aldı. Yönetmenin Reddedilen (2019), C.O.D (2017) adlı iki kısa filmi bulunmakta. Yönetmen çalışmalarına kısa film ve müzik videoları çekerek devam etmektedir.

Avarya

Yaşanabilir yeni bir gezegen bulma umuduyla yola çıkan adam, görevi yöneten robotun hiçbir gezegeni uygun bulmaması nedeniyle gemiye hapsolur. Bir çıkış yolu bulsa da bu sadece karanlık bir sırrı ortaya çıkaracaktır.

Gökalp Gönen

1989 yılında Hatay’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnteraktif Medya Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Gönen'in yönetmenliğini yaptığı dört kısa filmi var; Güveç (2010), Lumen Forest (2013), Altın Vuruş (2015), Avarya (2019). Kısa filmi Altın Vuruş birçok festivalde gösterildi ve birçok ödüle layık görüldü. Bir sonraki filmi Avarya 38. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Kısa Film Ödülü'nün sahibi oldu. Gönen, bağımsız animatör ve yönetmen olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Dülgerin Ağacı

Dülgerin Ağacı; Sait Faik Abasıyanık'ın Dülgerin Balığının Ölümü öyküsünden çıkışla öznellik, aidiyet ve iktidar kavramlarını kadın bedeni üzerinden tanımlama çabasıyla kendi atölyesinin duvarlarında gerçekleştirdiği bir resim performansınının ve bunlara eşlik eden insert görüntülerin yer aldığı deneysel bir kısa film.

"Manolya ağaçları tuhaftır devasa gövdeleri, kocaman çiçekleri vardır. Akasya ağaçları böyledir. Öyle güzel kokar ki kendini onu yemekten alıkoyamazsın. Sonra aniden farkına varırsın ki az önce bir çiçeği yemeye başlamışsın."

Zekiye Buğurcu

1983 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Buğurcu’nun yönetmenliğini yaptığı dört kısa filmi var; Şemsiye Sardalya 5 Lira (2018), Güneşten (2017), Dülgerin Ağacı (2017), Eldiven (2015). Çalışmalarını tek bir disiplin metodolojisiyle sınırlamaktansa desenle başlayan üretim pratiğini performatif resimlerin video sanatıyla katmanlandırdığı deneysel filmler, enstelasyonlar yaratmaktadır. Halen Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım yüksek lisansına devam etmektedir. Bunun yanı sıra radyoloji teknisyeni olarak çalışmaktadır.

Le Tigre Sans Rayures

Küçük kaplan kayıp çizgilerini bulmak için uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir.

Raul Robin Morales Reyes

Raul Robin Morales Reyes Meksika'da doğdu. UNAM Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun oldu. (Universidad Nacional Autónoma de México).

Reyes’in yönetmenliğini yaptığı dört kısa filmi var; Le Tigre Sans Rayures (2018), Las Piezas Del Rompecabezas (2016), Amicus (2014), El Trompetista (2012). Reyers yazar, tasarımcı, müzisyen, dansçı ve film yapımcısı olarak çalışmaktadır.

Biletler 8 TL. Biletinizi girişte alabilirsiniz.

Her film İngilizce altyazılıdır.

Not: Görme engelli seyircilerimiz için filmlerin betimlemeleri yapılacaktır. Betimlemeleri dinleyebilmek için yanınızda akıllı telefonlarınızı ve kulaklıklarınızı getirmeniz, telefonunuza WhatsApp uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Destek için film gösteriminden önce [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.