Alternatif Kısa 19 - Kısa Film İyi Gider!
Birikim Atölyesi ve otuzbeslik.com’un düzenlediği İzmir'in aylık kısa film etkinliği Alternatif Kısa'nın 19'uncusuyla karşınızdayız.
Bu seçkimizde Kemeraltı’nı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, film endüstrisinin önemli lokasyonlarından biri haline getirmek amacıyla düzenlenen Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'na katılan dört film izleyecek, her filmin ardından yönetmenleriyle sohbet edecek, sorular soracağız.
Sinemaya gönül vermiş kişileri ve sinemaseverleri kısa filmlerin dünyasında buluşturan Alternatif Kısa, 31 Ocak Cuma günü saat 19.30'da Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
Kısa Film İyi Gider!
Zamanın Elleri
Neriman, kızı Sude'ye çocukken doğum günü hediyesi olarak kolye alır. Ancak cüzdanını evde unuttuğu için parasını o gün ödeyemez. Nermin aynı gün bir araba kazası sonucu hayatını kaybedince borcu kızı Sude'ye kalır. Bu borç, Sude'nin hayatını etkiler.
Gökmen Küçüktaşdemir
1977’de Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Elektrik, Anadolu Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nü bitirdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Çeşitli radyo ve televizyonlarda çalıştı. Çoban Yıldızı ve Sensiz Ölümdür Aşk adlı romanları yazdı. Halen, 9 Eylül Gazetesi'nde Kurumsal İletişim Direktörü ve yazar olarak çalışmaktadır. Gökmen Küçüktaşdemir, yazıp yönettiği Zamanın Elleri adlı filmiyle Kısa Kısa Kemeraltı adlı yarışmada birinci olmuştur.
Çay İçer Miyiz?
Çay İçer Miyiz, ilk bölümünde Ev Sahipleri'nde Kemeraltı esnaflarının peşine düşülüyor; Kemeraltı'nda herkesin hissettiği dostluk, güven ve misafirperverliğin çay ile ilişkisi araştırılıyor. İkinci bölüm Misafirler'de Kemeraltı ziyaretçilerine odaklanıyor. Film çay sohbetleri aracılığıyla Kemeraltı'nın tarihi dokusunu, esnafların birbirleriyle ve müşterileriyle olan ilişkilerini belgeliyor.
Elif Arslan
Elif Arslan, 1997’de Samsun’da doğdu. İlk, orta ve üniversite eğitimini İzmir’de tamamladı. 2011 yılından bu yana birçok özel ve ödenekli tiyatroda oyunculuk kariyerini sürdürmektedir. “Çay İçer Miyiz?” adlı belgesel, yönetmenin ilk filmidir.
Uzun Apo: Sevgiyle Devam Eden Hikaye
Kemeraltı çarşısının efsaneleşmiş isimlerinden biri olan Uzun Apo'nun (Abdullah Ruhcan) vefatından sonra mesleği olan seyyar mesir macunu işini eşi Sevgi Ruhcan devralır.
Erdican Tokol
1995 yılında İzmir'de doğdu. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetmenliği Anasanat Dalı'nda eğitim görmeye hak kazandı. Bugüne kadar birçok yapımda kamera asistanı ve yönetmen olarak görev aldı. Yönetmenin Uzun Apo: Sevgiyle Devam Eden Hikaye (2019), Cünnub: Kargo-Ül Cenabet (2018), Kırmızı (2018), Bir Güzel Pazar Sabahı (2015), Kahve (2014) adlı kısa filmleri bulunmaktadır. Yönetmen çalışmalarına kısa film, müzik ve reklam filmleri çekerek devam etmektedir.
Dünyada Sıradan Bir Gün
Dünyadaki sıradan bir günde, Kemeraltı'na iki gizemli ziyaretçi gelir. Kim oldukları ve amaçları anlaşılmayan bu iki gizemli ziyaretçi, Tarihi Kemeraltı Bölgesi'nin bir anda dünya gündemine yerleşmesine sebep olur. Medyada hararetli tartışmalar sürerken çarşı esnafı bu iki ziyaretçiyi yakından tanımaya başlamıştır bile. Hem Kemeraltı eşrafının hem ziyaretçilerin bize birtakım mesajları olacaktır.
Sertaç Kasaplar
1985 yılında Çanakkale'de doğdu. Lise ve üniversite yıllarından itibaren çok sayıda uluslararası film projesinde oyuncu, kameraman, kurgucu, asistan, yapımcı ve yönetmen olarak yer aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü'nde lisans ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölümü'nde başladığı doktora eğitimine Ege Üniversitesi'nde devam etmektedir.
Sertaç Kasaplar'ın yönetmenliğini yaptığı belgesel kısa filmler Sokakta Nefes Almak (2013), Frekans (2005); yönetmenliğini yaptığı kurmaca kısa filmler Dünyada Sıradan Bir Gün (2019), Renkli Yolculuk (2018), O2 (2011), Karşılaşma (2010), Hadi Denize (2010), 2084 (2009), Hüküm (2007), Sadakat (2007), Adet Yerini Bulsun (2006), Birkaç İyi Adam (2005), Düş Faresi (2005), Rüyacı (2001), Puzzle (2000).
Paris
Görme engelli bir adam Paris'in etrafında yürüyor, şehir uyanıyor. Adam bizi etrafında uyanan şehri yeniden keşfetmeye, tekrar dinlemeye davet ediyor.
Justine Vuylsteker
1994 yılında doğan, Fransız animasyon film yapımcısı Justine Vuylsteker'in A Travers Jann (2019), Embraced (2018), What Does It Mean To Be a Refugee (2016), Paris (2015), Fish Don't Need Sex (2014) adlı beş kısa filmi bulunmakta.
Not:
Görme engelli seyircilerimiz için filmlerin betimlemeleri yapılacaktır. Betimlemeleri dinleyebilmek için yanınızda akıllı telefonlarınızı ve kulaklıklarınızı getirerek, telefonunuza WhatsApp uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Destek için film gösteriminden önce [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.