En İyi Fantastik Romanlar
¨Yalnızlıktan korktuğumuz ama sürekli yalnız kalmaya çalıştıımız, yalnızlığımızın yetmediği ve bitmediği bir çağdayız.¨
Ercan Kesal
Yalnızlığımıza eş, hayal dünyamıza ortak olan kitaplar ile bu ay da karşınızdayız. Haziran ayı, Instagram hesabımız üzerinden yapılan oylama ile Fantastik Romanlar ayı seçilmişti. Bunun üzerine Kabuk Kitabevi ile sizler için şahane bir liste hazırladık.
Her sayfası ile yeni dünyalara adım atacağınız bu kitaplardan bir tanesi çekiliş sonucu sizin olabilir. Çekiliş sonucu ismini yazdığınız serinin sadece ilk kitabı hediye edilecektir. Çekiliş tüm seriyi içermemektedir! Çekilişe katılmak için ise her ay yaptığınız gibi Instagram postunun altına bir arkadaşınızı etiketleyip serinin adını yazmanız yeterli olacaktır. Unutmayın, daha çok etiket daha çok kazanma şansı! Kitabı kazanan talihli kitabını kabuk Kitabevi'ne gidip almak zorundadır. Kitaplar posta ile adresinize yollanmayacaktır. Çekiliş 2 Temmuz'da bitecek, 3 Temmuz'da kazanan açıklanacaktır.
J.R.R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi üçlemesi (Serinin ilk kitabı Yüzük Kardeşliği - 1954)
Kaynak: D&R
Bilinen en iyi fantastik romanlardan olan Yüzüklerin Efendisi serisi, en çok satan ve en çok dile çevrilen fantastik edebiyat kitaplarının başında geliyor. Mekan tasvirleriyle de kendisine hayran bırakan kitap serisinin filmleri çekildi ve seri daha da üne kavuştu.
Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi:
1. Kitap - Yüzük Kardeşliği
2. Kitap - İki Kule
3. Kitap - Kralın Dönüşü
George R.R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı serisi (Serinin ilk kitabı Taht Oyunları - 1996)
Kaynak: Pinterest
Evet, evet dizisi olan Taht Oyunları'nın kitabı. Diziyi zaten izlemeyen, duymayan yoktur. İlk kez 1996'da kitapçılarda yerini alan serinin ilk kitabından sonra çok yol kat edildiğini söyleyebiliriz. Serinin son kitabı ise heyecanla beklenmekte.
Buz ve Ateşin Şarkısı serisi
1. Kitap - Taht Oyunları
2. Kitap - Kralların Çarpışması
3. Kitap - Kılıçların Fırtınası
4. Kitap - Kargaların Ziyafeti
5. Kitap - Ejderhaların Dansı
6. Kitap - Kış Rüzgarları (Yayımlanacak)
7. Kitap - Bahar Rüyası (Yayımlanacak)
Belgariad
Kaynak: Amazon
1931 doğumlu ve 1960-1990 yılları arasında aktif olan yazar David Eddings'in kitaplarında tasvirlerden çok diyaloglar ön planda. Yıllar önce basımı yapılan kitap bir süredir tekrar basılmıyordu. 2015 yılında tekrar basılan seride 7 tanrı vardır. Sekizinci ise çok az bilinir ve yeri daha farklıdır. İlginç karakterle dolu olan serinin hikayesi 'büyüyen kötülüğü durdur dünyayı kurtar'dır.
1. Kitap: Kehanetin Oyuncağı
2. Kitap: Büyücüler Kraliçesi
3. Kitap: Sihirbazın Tuzağı
4. Kitap: Büyülü Şato
5. Kitap: Efsuncunun Son Oyunu
Erderha Mızrağı Destanı
Kaynak: technoboss
Ejderha Mızrağı Destanı fantastik türünde klasik niteliği taşır. İlk kitapları sizi sıkabilir ama sonrasında kendinizi hikayeye kaptıracaksınız. Çok hızlı bir şekilde seriye yeni kitapların eklenmesiyle ünlü olan bu seri de sizleri çok ütopik bir dünya bekliyor. Bu seriyle mitoloji ve efsanelere doyacaksınız. Kitabın serisi çok uzun olduğu için buraya bir link bırakıyorum, ilgilenenler bu linkten ulaşabilirler. Ayrıca serinin ilk kitabı Güz Alacakaranlığı Ejderhaları.
Robert Jordan - Zaman Çarkı Serisi (Serinin ilk kitabı Dünyanın Gözü - 1990)
Kaynak: fantastikdunyalar.wordpress
Zengin bir dünyaya sahip olan serinin ilk kitabı Dünyanın Gözü'dür. Robert Jordan’ın işlediği anlatım stili sayesinde her ayrıntıyı yakalayabiliyorsunuz. Tasvirleme sizi sıkmayacak düzeyde buna emin olabilirsiniz. Bu sıkmanın tersine o dünyayı hayal etmenizi sağlıyor.
1. Kitap: Dünyanın Gözü
2. Kitap: Büyük Av
3. Kitap: Yenidoğan Ejder
4. Kitap: Gölge Yükseliyor
5. Kitap: Göğün Ateşleri
6. Kitap: Kaos Lordu
7. Kitap: Kılıçtan Taç
8. Kitap: Hançer Yolu
9. Kitap: Kışın Yüreği
10. Kitap: Alacakaranlık Kuşağı
11. Kitap: Düş Hançeri
12. Kitap: Fırtına Toplanıyor
13. Kitap: Geceyarısı Kuleleri
Amber Yıllıkları
Kaynak: renklikitap
Tanrılar ve onların olağanüstü maceraları anlatıldığı bu seri sizi olduğunuz dünyadan alıp bambaşka bir dünyaya götürecek. Çok akıcı, etkileyici, şaşırtıcı bir seri. Yazarın ise yazdığı birçok kitap Hugo ve Nebula ödüllerini kazanmış ve birçoğu da aday gösterilmiştir. Alışılagelmiş birçok fantastik romandan ayrılan eser, günümüz dünyasında geçer. Kendini arayan bir adamın öyküsü ilk kitabın ortalarına doğru birdenbire çok değişik bir hal alır. Eser, mutlaka okuyun dediklerimizden.
1-2-3. Kitap: Amber Yıllıkları
4. Kitap: Oberon'un Eli
5. Kitap: Kaos Sarayları
6. Kitap: Kıyametin Koz Kartları
7. Kitap: Amber Kanı
8. Kitap: Kaos İmgesi
9. Kitap: Gölgelerin Şövalyesi
10. Kitap: Kaos Prensi
J.K. Rowling - Harry Potter serisi (Serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı - 1997)
Kaynak: trhogwarts
Dünya genelinde çok satan kitaplardan şahane bir örnek Harry Potter serisi. Kitap kadar yazarın da hayatı da çok ilginç. 1965 doğumlu olan yazar birçok başarısızlık sonucu hayallerinin gerçekleşmesi çok büyüleci değil mi? Belki de o güne kadar tattığı her tecrübe Harry Potter serisinde can buldu. Yedi kitaplık seriyi 5 yılda tamamlayan yazarın kitaplarıyla sizleri baş başa bırakıyoruz.
1. Kitap - Harry Potter ve Felsefe Taşı
2. Kitap - Harry Potter ve Sırlar Odası
3. Kitap - Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
4. Kitap - Harry Potter ve Ateş Kadehi
5. Kitap - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
6. Kitap - Harry Potter ve Melez Prens
7. Kitap - Harry Potter ve Ölüm Yadigârları
C.S. Lewis - Narnia Günlükleri (Serinin ilk kitabı Aslan, Cadı ve Dolap - 1950)
Kaynak: kristalkitap
Serinin 1950 yılında yayımlanan ilk kitabı "Aslan, Cadı ve Dolap" sinema filmine uyarlanmıştır. Kitabın konusu ise şöyledir: Dört çocuk, evdeki dolabın içinden Narnia ülkesine geçiş olduğunu fark eder. Narnia, Beyaz Cadı'nın esareti altındadır. Tüm umutların tükendiği bir anda Aslan gelir.
1. Kitap: Büyücünün Yeğeni
2. Kitap: Aslan,Cadı ve Dolap
3. Kitap: At ve Çocuk
4. Kitap: Prens Caspıan
5. Kitap: Şafak Yıldızının Yol
6. Kitap: Gümüş Sandalye
7. Kitap: Son Savaş
Ursula K. Le Guin - Yerdeniz serisi (Serinin ilk kitabı Yerdeniz Büyücüsü - 1968)
Kaynak: idefix
Feminizm ve felsefenin birleştiği şahane bir seri. Fantastik romanlarda farklı bir lezzet arıyorsanız bu seri tam size göre. Bu linkten serideki bütün kitaplara ve bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ursula K. LE Guin çok sevilen bir yazardı. Hatta ölümünde Stephen King, bilim kurgunun efsanevi yazarı, “En iyilerden Ursula K. Le Guin öldü. Sadece bilim kurgu yazarı değil literatür ikonuydu.” demişti. Serinin tamamı olmasa da bir kısmının animesi de bulunmakta.
1. Kitap: Yerdeniz Büyücüsü
2. Kitap: Atuan Mezarları
3. Kitap: En Uzak Sahil
4. Kitap: Öteki Rüzgâr
5. Kitap: Tehanu
Terry Pratchett - Diskdünya Serisi (41 kitaplık serinin ilk kitabı Büyünün Rengi - 1983)
Kaynak: dandikadam
Günümüzde tüm seri Türkçe'ye çevrilip yayınlanmamış olsa da hali hazırda 19 adedi Tudem Yayınları tarafından kitapseverlerle buluşturulmuş. Kitaba başlamadan önce Diskdünya okuma rehberine bir göz atın ya da kendinizi seriye bırakmanız ve anın tadını çıkarmanız yeterli olacaktır.
1. Kitap: Büyünün Rengi
2. Kitap: Fantastik Işık
3. Kitap: Eşit Haklar
4. Kitap: Mort
5. Kitap: Hasbüyü
6. Kitap: Ucube Kocakarılar
7. Kitap: Piramitler
8. Kitap: Muhafızlar! Muhafızlar!
10. Kitap: Hareketli Resimler
Jim Butcher - Dresden Dosyaları (Serinin birinci kitabı Fırtına Büyücüsü - 2000)
Kaynak: kitaphayvaniningunlugu
Jim Butcher’ın 14.’sü yayınlanan ve 20’den fazla kitap olarak planladığı şehir fantezisi türündeki serisinde, ilk 3 kitabı dilimize çevrilmiştir. Fırtına Büyücüsü'nde büyücü Harry Dresden’ın gözünden maceraları anlatılır. Serinin kendi büyü anlayışı ve sistemi var. Serinin ilk kitabı Fırtına Büyücüsü fazlasıya ses getirmişti. Bakalım siz ne düşüneceksiniz.
1. Kitap: Fırtına Büyücüsü
2. kitap: Kurtadamlar
3. Kitap: Hayalet Tehlikesi
4. Kitap: Yaz Şövalyesi
5. Kitap: Ölüm Maskeleri