Uzay Kampı Türkiye Uzayı Ayağımıza Getiriyor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Uzay Kampı Türkiye
 
 
İnsanlar her çağda uzayı merak etmişlerdir. Nasıl etmesinler? Algılarımızın ötesinde bir kavram uzay: Büyük, karanlık ve karmaşık. Ne hayal gücüm ne de bilgim yetiyordu algılamaya lakin çok merak ediyordum. Bilmek istiyordum, ama nasıl?

İlk merakım Uzay Kampı fikrinin nasıl meydana geldiğiydi ve cevabını bir önceki Hayallerin Gerçekleştiği Yer yazımızda buldum. Lakin tekrar belirtmem gerekir ise, Uzay Kampı fikri Ay’a insanlı uçuşların gerçekleştirildiği Apollo programlarında kullanılan Saturn V roketinin tasarımcısı, ünlü Alman bilim adamı Dr. Wernher von Braun tarafından geliştirilmiştir.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: haberuzay.com
 
Benim gibi meraklılara şahane bir haber. Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır. Yıllarca süren bu görev eğitimleri Uzay Kampı Türkiye’de 2 günlük, 5 günlük ve 6 günlük programlarla sunulmaktadır. Uzay Kampı Türkiye’nin danışmanlığını NASA’da çalışan ilk Türk mühendisi olan İsmail Akbay yapmıştır. Uzay Kampı Türkiye, Alabama Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansı’na sahiptir ve Türkiye Kamplar Derneği üyesidir. Ayrıca Uzay Kampı’nı İzmir’de kurduğu için başarılı Türk-Amerikalı iş adamı Kaya Tuncer’e minnettarım. Her şey İstanbul’da olmamalıydı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Uzay Kampı Türkiye

Peki bu Uzay Kampı’nda sizleri neler bekliyor? Günlük Uzay Kampı Turu, Yetişkin Programları ve Gençlik Programları eğitimlerin ana başlıklarını oluşturuyor. Şahsen ben özel olarak tek tek her şeyi denedim. Her deneyimimden sonra ¨Nasıl hissediyorsun?¨ diye sorduklarında cevap veremedim. Öyle tarifsiz bir duygu ki… Bu eşsiz duyguyla kendinizi özel hissediyorsunuz.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Uzay Kampı Türkiye
 
Eğitimcilere, kampa gelen katılımcıların güvenli ve eğlenceli bir tecrübe yaşamaları için, simülatörlerin kullanımı konusunda ileri düzeyde eğitim verilmiş. Eğitim kadrosu ise (Türk-Amerikalı) üniversite mezunları ve bu işe gönül vermiş öğrencilerden oluşmaktadır. Eğitimcilerin en az bir yabancı dili olduğundan İngilizce ve Türkçe eğitim programları mevcuttur. Dünyada sadece üç adet bulunması sebebiyle tahmin edersiniz ki talepler fazla. Kamp açıldığı günden bu yana Fransa, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Çin, ABD, İngiltere, Rusya, Almanya ve Portekiz’in de dahil olduğu 60’in üzerinde ülkeden, 200 bini aşkın kişiyi ağırlamış.
 

Kaynak: Uzay Kampı Türkiye
 
Eğitim bilimleri alanında çalışanların yanı sıra astronomi ve diğer bilim alanlarında yüksek lisans ve doktora derecesine sahip kişilerde bulunmaktadır. Bilimsel eğitim veren Uzay Kampı Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tanınmaktadır. (Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Uzay Kampı Türkiye
 
 
Kampta çalışma saatlerinde görev yapan bir doktorun ve 24 saat görev yapan hemşirelerin bulunduğu 8 yataklı bir revir bulunmaktadır.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kaynak: Uzay Kampı Türkiye
 
 
Ayrıca, gerçek bir astronotla tanışma fırsatınız var desem, nasıl hissedersiniz?

 

Ben kendimi tarif edemeyeceğim ama harika hissettiğim duygular içerisindeydim. 
Gelişimlerini sadece NASA simülatörleriyle değil tüm dünyadaki eğitim anlayışını ve teknolojik gelişmeleri takip ederek yönlendiriyorlarmış. Sadece bu projeleri geliştirmek için görev yapan bir ekipleri bile var.
 
Takip etmek isteyenler için Facebooktwittergoogle plus, youtube ve instagram da aktif olarak paylaşımlarda bulunuyorlar. Gelişmelerden haberdar olmak isteyenler bu mecralardan kolayca bulup takip edebilirler.