17 Mar 2018
Gülay Güler

Alternatif Kısa 6 - Kısa Film İyi Gider

Birikim Atölyesi ve Otuzbeslik.com'un düzenlediği "ALTERNATİF KISA" film etkinliğimizin altıncısıyla karşınızdayız. Ayda bir düzenlediğimiz etkinliğimizde bu sefer birbirinden güzel dört kısa animasyon filmi izleyeceğiz. Seçtiğimiz animasyonların ortak bir özelliği var; sistem eleştirisi. Maruz kaldığımız ya da dayatılan gelenekleri sistem olarak değerlendirirsek, yönetmenlerimiz sistem eleştirilerini animasyonun teknik gücünü kullanarak en etkileyici biçimde gözler önüne sergilemeyi başarıyorlar. İzleyeceğimiz filmler özgürlüğümüzü kısıtlamak adına kullanılan bilinçaltının ve manipülasyonun gücünün altını çiziyor. Bu farkındalık yaratan filmleri beraber izledikten sonra yönetmenleriyle sohbet edecek, sorular soracağız. Dünyayı nasıl gördüğünü bizlerle paylaşan yönetmenlerimizle keyifli bir ortamda görsel algımızı tartacağız. İzmir'de kısa filme gönül vermiş sinemacıları ve sinemaseverleri bir araya getireceğimiz, kısa filmlerin ve kısa sohbetlerin bir arada olacağı bu güzel etkinlik için 30 Mart Cuma günü Fransız Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da buluşalım.

Kısa Film İyi Gider!

Not: Biletler 5 TL. Biletinizi girişte alabilirsiniz.

Gösterilecek Filmler

 Fabrika

Eski ve devasa bir fabrikada, üretilen televizyonlar ve bunların izletildiği insanlar... Üretim başlamıştır.

Yönetmen: Batuhan Köksal

Batuhan Köksal

1987 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları Oyunculuk bölümünden 2011 yılında mezun oldu. 2005 yılından itibaren 3d animasyon ve modelleme çalışmalarıyla ilgilenmeye başladı. 2016 ve 2017 yılları arasında Arkhe ve Fabrika adlı iki kısa animasyon filmini tamamladı. İlk kısa animasyon filmi Arkhe, Yurt dışında doksandan fazla festivalde gösterildi ve ödüller kazandı. Aktif olarak tiyatro, drama ve 3d animasyon çalışmaları yapmaktadır. Çalışmalarına İzmir'de devam etmektedir.

 

Kaçak Kat

Hızla göğe doğru yükselen bir şehirde, çalışma rutini, tüketim alışkanlığı ve sonu gelmez bir tempoda ya etrafınıza bakamıyorsanız? 

Yönetmen: Cem Çevikayak

Cem Çevikayak

 31 Temmuz 1989 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı bölümünde lisans eğitimini 2013 yılında tamamlamış ve 2015’ten itibaren Sahne Sanatları alanında lisansüstü eğitimine devam etmektedir. 2014 yılında “Canlandıranlar Grubu” yapımcılığı altında “Uçuşan Notalar” isimli kukla filmi ile 2015 Animasyon Festivali gösteriminde yer almıştır. 2015 senesinde Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’ne katılarak bu atölye kapsamında “Kaçak Kat” isimli stop motion kısa filmini yazmış ve yönetmiştir. 2016 yılında 16. Sinema Burada Festivali kapsamında düzenlenen yaratıcı yapım atölyesi ve pitching platformunun finaline “Alışveriş Listesi” animasyon projesi ile katılmıştır. 2017 yılında Nesli Özalp’ın yönettiği “Dönüş” isimli kısa belgesel filmi için stop-motion animasyon çekimleri gerçekleştirmiştir. 2017 senesinden itibaren Alsancak Film-yapım Atölyesi bünyesinde Animasyon Atölyesi yürütücülüğüne devam etmektedir.

 

Evcilik 

Çocukların oyunlarında ailelerini örnek alırlar. Ancak onların örnek olmayan davranışları da bazen bu oyunlara yansımaktadır. 

 Yönetmenler: Özgül Gürbüz, Cenk Köksal

Özgül Gürbüz 

1980 yılında Eskişehir'de doğdu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Özgül; 2004 yılında "Love and Marriage",  2012 yılında "Kusursuz Hayat", 2017 yılında "Evcilik" adlı animasyonlara ve 2016 yılında "Babaannem Coco Chanel" adlı kısa filme imza attı. Şu an animasyon yönetmenliği, hikaye anlatıcılığı, film yapımcılığı, 3d karakter tasarımcılığı yapmakta ve aynı zamanda Bilgi Üniversitesi FTV (Film ve Televizyon) bölümünde yüksek lisans programına devam etmekte.

 

Cenk Köksal

1981 yılında İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. İlk kısa filmi 2004 yılında mezuniyet projesi olarak çektiği "Talented Mr. Koksal" oldu. Cenk şu an Tv reklamları için 3d animatörlük, animasyon yönetmenliği yapmakta ve İngiltere'de yaşamakta.

 

Sous Tes Doigts

 

Genç Emile; anneannesi öldüğünde, ölenlerin şerefine edilen dans ve geleneksel ritüeller arasında, ailesindeki kadınların hikayelerini yeniden gözünden geçirir.

Yönetmen: Marie-Christine Courtès

Marie-Christine Courtès

Meslek hayatına gazetecilik ile başlayan Merie, çeşitli belgesellerde kameramanlık yaptı. Asya'ya duyduğu ilgi onu Vietnam televizyonu ve Kamboçya televizyonu için çalışmaya yönlendirdi. 2004 yılında FICA'da seçilen" Le Camp des oubliés"in yönetmenliğini yaptı daha sonra 2012'de "Mille jours à Saigon" filmi ile Locarno Film Festiivali'nde Belgesel Seyirci Ödülü'nü kazandı. Merie, halen Vivement Lundi şirketi ile çeşitli projeler geliştiriyor.