20 Ağu 2020
Otuzbeşlik

Marmaris'te nerede denize girmeli?

Marmaris, çam ormanlarıyla çevrili plajları, antik kent kalıntılarını muhafaza eden koyları, dalış yapabileceğiniz berrak suları ile pek çok güzel yere ev sahipliği yapmakta. İsteyen su sporlarıyla gününü geçirebilir isteyen berrak sularda yüzdükten sonra doğa yürüyüşlerine çıkabilir. Marmaris'te denize girilecek en güzel yerleri listeledik.

Marmaris İçmeler Plajı

Marmaris’e 8 km uzaklıktaki İçmeler Plajı en popüler ve kalabalık plajlardan biri. Bir balıkçı köyüyken hızla gelişen İçmeler’de bulunan plaja gece ve gündüz dolmuş aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bölgede çok sayıda tesis ve kalacak yer bulunuyor, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu bölgede su sporları da oldukça yaygın. Kano, muz, deniz paraşütü gibi aktivitelerle zaman geçirebilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. İçmeler’den kalkan tekne turları ile Dalyan Plajı, İztuzu, Kleopatra Plajı, Marmaris koylarına gitmek mümkün. İçmeler turları arasında Efes Antik Kenti, Pamukkale ve Rodos Adası da bulunuyor. Buraya kadar gelmişken İçmeler Kanyonu’na gidip enfes manzaralar eşliğinde yürüyebilirsiniz.

Turunç Koyu

Marmaris’e 21 km uzaklıktaki Turunç Koyu'na hem deniz hem kara yoluyla ulaşmak mümkün. Burada yer alan Turunç Halk Plajı ve Turunç Koyu mavi bayraklı plajlar arasında yer alıyor. Plajın uzunluğu yaklaşık 300 metre. Sualtı mağaralarıyla ünlü Turunç Koyu’nda dalış yapabilirsiniz. Turunç’ta çok sayıda turunç ağacı bulunuyor. Bu bölgeye doğru giderken yolculuğunuzda hem ormanı hem de denizi bir arada görebilirsiniz. Eski bir balıkçı kasabası olan Turunç’ta aynı zamanda bir yat limanı mevcut. Çam ormanlarıyla kaplı bölgede yürüyüş yapabilir, kumlu plajda denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu bölgede tekne kiralayarak mavi tura çıkabilirsiniz.

Kumlubük Koyu

Doğal sit alanı olan Kumlubük’te yer alan koy, Marmaris’e 25 km uzaklıkta yer alıyor. Turunç Plajı’na yakın olan koyda plaj da bulunuyor. Altın sarısı kumlarıyla ve temiz deniziyle dikkat çeken Kumlubük, aynı zamanda dalış yapılabilecek en güzel yerlerden biri. Bu bölgede ormanlarda yürüyüş yapmak da mümkün.

Amos Antik Kenti

Amos Antik Kenti tabelalarını takip ederek Amos Koyu'na ulaşabilirsiniz. Amos Koyu Kumlubük beldesinde Turunç Sokak’ta bulunuyor. Marmaris’ten kalkan tekne turları aracılığıyla, araçla ya da İçmeler’den kalkan deniz taksileriyle de buraya ulaşabilirsiniz. Amos Koyu küçük ve sevimli bir yer. Çakıl taşlarıyla dolu berrak bir denizi var. Sahilde bulunan restoran ve marketlerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Gebekse Koyu

Antik şehir kalıntıları ile bilinen Gebekse Koyu, Gebekse Kilise Koyu olarak da biliniyor. Antik kalıntılar arasında Gebese Kilisesi'nin parçaları da bulunuyor. Gebekse Kilisesi tarih aşımına uğramış durumda. Marmaris'e 58 km uzaklıkta bulunan Gebekse Koyu'na ulaşmak için Çiftlik Koyu'na gidebilir, kısa bir yürüyüşün ardından bu bölgeye varabilirsiniz. Dalgasız bir deniz, çam ağaçlarıyla çevrili bir yüzme keyfi burada sizi bekliyor. Su oldukça berrak, deniz gözlüğü takarak sualtı canlılarını izleyebilirsiniz. Bölge, kamp yapmak için de ideal.

Hisarönü Koyu

Marmaris’e 20 km uzaklıktaki Hisarönü Koyu, dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çeken bir yer. Koyun etrafı geniş çam ormanlarıyla çevrili, havası çok temiz. Koy, yürüyüş ve kamp gibi etkinlikler için de oldukça uygun. Denizi cam gibi, dalış yapılabilecek kadar temiz ve güzel.

Bördübet Koyu

Marmaris’e yaklaşık 29 km uzaklıkta bulunan Amazon Koyu olarak da bilinen Bördübet Koyu, ormanın ve denizin birleştiği bir bilgede bulunuyor. Yöre, pek çok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Löngöz , Saklıköy, Yedi Adalar, Kambur Kemal gibi çevrede bulunan diğer koyları da ziyaret edebilirsiniz.  Bördübet’te bulunan derede rüzgar sörfü, kayak ve kano yapabilisiniz.

Sedir Adası

Kimilerince Sedir Adası kimilerince Kleopatra Plajı olarak bilinen, adını altın rengi özel kumsalından alan Kleopatra Plajı Marmaris’in 16 km kuzeyinde bulunuyor. Bir rivayete göre burada bir zamanlar Kleopatra yüzmüş. Kumları kadar berrak sularıyla da ünlü olan plaj, piknik ve günübirlik geziler için de ideal. Ayrıca tekne turlarına katılarak çevredeki koyları da gezebilirsiniz.

Boncuk Koyu

Gökova ve Marmaris arasında kalan Çamlık Köyü’nde bulunan Boncuk Koyu Plajı’nın suyu sıcak, berrak ve çok temiz. Denizin dibini rahatça görebiliyorsunuz nitekim su altı görüş mesafesi 15-20 metre. Etrafında çam ve palmiye ağaçları bulunan plaj adını denizdeki minik çakıl taşlardan alıyor. Dalış meraklıları için de oldukça uygun olan koyda tüple dalmak yerine şnorkelle dalış yapabilirsiniz. Koyun çevresindeki duş, kafe gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Kızkumu Plajı

Denizin ortasında yürüyormuş gibi bir hisse kapılır Kızkumu Plajı'nın ziyaretçileri. Denizin ortasında 600 metrelik batık bir patikaya benzeyen yol uzanıyor. Ziyaretçiler denizin ortasında yer alan bu kumsalda yürüyüşe çıkıyorlar. Rivayete göre Bybassos Kralı'nın kızı olan güzel prenses korsanlardan kaçmak ister. Kaçmak için denize doğru yönelir ancak prenses yüzme bilmemektedir. Eteğine kum doldurarak denize serper ve bu yolla karşı kıyıya ulaşmaya çabalar. Karanlıkta yolunu bulamaz, eteğindeki kumlar biter ve boğularak hayatını kaybeder. Bu bölgeye bu yüzden Kızkumu adı verilmiştir. Ücretsiz olarak giriş yapabileceğiniz plajda su sporları merkezi mevcut.

Çiftlik Koyu

MÖ 1200 tarihine kadar uzanan bir geçmişi var Çiftlik Koyu’nun. İri kumlara sahip bu koyda etrafınıza baktığınızda pek çok medeniyetten kalan izleri görebilirsiniz. Pırıl pırıl bir suya sahip koyda su sporları ve dalış yapmak da mümkün. Buraya kadar gelmişken Gebekse Koyu’na da gitmenizi öneririz.