31 Ara 2017
Otuzbeşlik

2017 Otuzbeslik.com'un En İyileri

Evet, yeni yıl geldi çattı ve 2017 Otuzbeşlik ile dolu dolu geçti.

Geride bıraktğımız yıl boyunca neler paylaşmadık ki?

119 kategori, 55 bölgede; 2096 mekan, 6552 etkinlik, 377 yazı. Karşılığında 264.846 ziyaret aldık. Peki, bu sayıların yanında öne çıkan röportajlar, yazılar, mekanlar, listeler ve projeler hangileriydi. Merak ettiniz değil mi? Haydi gelin listelere birlikte göz atalım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017'de Öne Çıkan Röportajlar

 

Ilgın Özdoğan - Sizi Mutlu Edecek Dövmeyi Yaratın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

¨Dövme sanatçılığı alanında emin adımlarla ilerleyen, kendi ütopyasını ve gerçek dünyasını empati ve saygı üzerinde birleştirmiş Ilgın Özdoğan ile kendisi gibi çok tatlı bir röportaj gerçekleştirdik.¨ diye başlamıştı Zeynep Öztürk röportajına. Hala okumadıysanız şimdi tam sırası. (Bakınız.)


Gülce İbanoğlu - Gezi Masraflarını Rasta Yaparak Karşılıyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geçimini ve gezi masraflarını rasta ve oyun ablalığı yaparak sağlayan Gülce İbanoğlu paraya pek değer vermeyenlerden. Gülce kendi tabiriyle bakkala gitmeye üşenen, üşengeçlikte “master” yapmış biri ama bu dünyayı gezmesine engel olmuyor. Bizi de seyahat etmemiz için cesaretlendiren Gülce nasıl geziyor, neler yapıyor Otuzbeslik.com'dan Gülay Güler'e anlatıyor. (Bakınız.)


Berrak Tuna - Göbeğimi Seviyorum Çünkü Beni Zengin Gösteriyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seçil Şeker'in kaleme aldığı harika röportajlardan bir tanesi. Çok içimizden biri... Kiloları var, yıllarca savaşmış ve bu savaşa "Beden Olumlama" sayesinde dur diyebilmiş biri Berrak Tuna. Dayatılan güzellik standartlarına inat, kendini olduğu gibi paylaşmaktan asla çekinmiyor. Birçok insana da bu yolda ışık tutan Berrak, isteğimizi kırmayıp sorularımızı tüm samimiyetiyle cevapladı. Keyifli okumalar...


Gözde Tezer - Sürünürüm Ama Sevmediğim İşi Yapamam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Gözde Tezer

 

Bensu Tekin onu bu sözlerle anlatmıştı ¨Güneş gibi pırıl pırıl sıcacık bir kadın Gözde TEZER. Kendisi bir youtuber. Günümüzde artık deyimleşmiş olan enerjisi çok güzel sözünü, onu görene kadar anlamlandıramamıştım. Ben karşımda mutsuzluğa baş kaldıran, hayalleri olan ve bu hayalleri gerçekleştirebilecek cesareti kalbinde barındıran, aydınlık bir kadın gördüm. Özellikle yeniden başlama cesareti bulamayan ya da kaybolmuşlar için güzel bir yazı olduğunu düşünüyorum.¨ Yoksa siz hala okuamadınız mı? (Bakınız.)


Özge Canoğlu - Dövme Tutkusuyla Büyüyen Özge Canoğlu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer bir Seçil Şeker röportajı ile karşınızdayız. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü'nden mezun olan Özge Canoğlu, mesleki açıdan hayal kırıklığı yaşadıktan sonra çok sevdiği dövme sanatını kendi de icra etmek istemiş. Başlarda arkadaşını izleyip sonra dövme dünyasına adım atan Özge'nin çalışmalarına biz bayıldık! Gelin Özge'yi yakından tanıyalım

 

 

2017'de Öne Çıkan Listeler

 

İzmir’deki En İyi Kamp Alanları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Varil Barrel Camping

Gülay Güler'in yazdığı ve okunmalara doyulamayan İzmir'deki En İyi Kamp Alanları, birçok kampçının ve kampa meraklı insanların haritası olmuş durumda. Sonuçta şehir ahalisi, apartman çocukları için betondan kurtulmanın, egzoz dolmuş ciğerleri, stresten pelteleşmiş zihinleri iyileştirmenin en iyi yolu doğaya kaçıp kamp kurmak. Kısa bir süreliğine de olsa sırt çantalarınızı alıp kendinizi atabileceğiniz kayıp cennetlerin yani kamp alanlarının listesini hazırladık. Doğa sizi çağırıyor.

İzmir’in Meyhaneleri 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: twicopy.org

Diğer bir Gülay Güler listesi size göz kırpıyor. İzmir'de çook içkili restoran var ama sen o eski meyhane ruhunu mu arıyorsun? Samimi bir ortamda, fonda hafiften fasıl nameleri dinlemek, dost sohbeti ile birbirinden güzel lezzetleri tatmak mı istiyorsun? O zaman mutlaka otuzbeslik.com'un hazırladığı listeyi bir incele, pişman olmayacaksın.


İzmir Yılbaşı Programları

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Sözcü 

Geri sayım başladı!  2017'yi geride bırakacağımız, 2018'e, yeni umutlara yelken açacağımız yıl başı gecesi için İzmir'de birbirinden güzel etkinlikler var. İşte Otuzbeşlik'in 2018 yılı için önerdiği yılbaşı etkinlikleri. Doyasıya eğlenceye hazır mısın İzmir?


İzmir’e En Yakın Aquaparklar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Adaland

Tabanlarınız patlayana kadar merdiven çıkmaya, mayonuz yırtılana kadar kaymaya var mısınız? Kış gelmeden bi deşarj olalım diyenlere İzmir'e yakın, en iyi aquaparkları derledik.


İzmir’de Nerede Çorba İçilir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Çorbacı Selda G.

Kış aylarında içinizi ısıtacak bir liste ile karşınızdayız. Türk yemek kültüründe köklü bir yeri olan çorba, Türkiye'de birçok çeşide sahip. İzmir'de hangi çorba mekanı 24 saat açık, ne tür çorba çeşitleri meşhur, nerede çorba içilir diye düşündüğünüzde ise bu yazı size çok yardımcı olacak. Keyifli okumalar...

 

2017'de Öne Çıkan Mekanlar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 yılının öne çıkan mekanları ise şöyle; No:42, İro Cafe, Atölye Lobi, Originn, Kabuk Kitapevi, 7 Bilgeler, Baristocrat, Pizza Locale, Kafepi Bornova Köşk, İZ Performans, Kırkmerdiven, Açık Stüdyo. Gelin birlikte röportaj yapıp yazısını yazdığımız birkaç mekana yeniden göz atalım.

 

No:42 Şerafettin Bey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: fanzindb.org

No:42, tam ismi No:42 Şerafettin Bey, Alsancak'ın göbeğinde tasarımcıların elinden çıkma, yaratıcı insanların da yaşattığı ve büyüttüğü bir kafe, ortak çalışma alanı, panayır alanı, retro tasarımların olduğu bir dükkan. Çok fonksiyonlu olduğu kadar doğal ve sıcak bir yer. otuzbeslik.com olarak favori buluşma yerlerimizden de biri olduğu için bir röportaj yapmazsak içimizde kalırdı. (Bakınız.)

 

İro Cafe - Bu kafede sanat var!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İro Cafe

Ev rahatlığını hissedebileceğiniz nadir işletmelerden biri karşınızda: İro Cafe. 
Küçük, sıcacık bir ortamı olan İro; şiir, müzik dinletileri, kişisel sanat performansları için sanatçılara mekanını tahsis ediyor. Kitabı, müziği, sinemayı kısacası sanatın her türlüsünü destekleyen, teşvik eden bu harika kafeye bir film izlemek, kahvaltı etmek, olmadı kitabınızı alıp filtre kahve içmek için gidebilirsiniz. Yazıyı okumak için tıklayınız.

 

Originn Co-working - İzmir'in Yeni Nesil Çalışma Ortamı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Originn

Üretken ve paylaşımcı insanların ortak alanı Originn Co-working... Koridorlarında insanların bisikletleriyle gezdiği, köpeklerin size çalışma arkadaşlığı yaptığı hayallerin ofisi. Şüphesiz ki, bunların yanında Originn'i bu kadar samimi yapan bir diğer etken de paydaşlık. İnsanların birbirleriyle fikir alışverişi yapabildiği, birçok insanın farklı alanlarda dahi olsa keyifle çalışabildiği bir yer. İnsanın içinde bulunduğunda bile keyif aldığı bu çalışma ve etkinlik ortamını sizler için kurucusu Esra Gönen'e sorduk. Siz de en yakın zamanda bu alanda kendinize bir yer edinmek isteyeceksiniz. (Bakınız.)

 

Kabuk Kitabevi - Dışarıdaki Hava Kitaba Çok Yakışıyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dışarıdaki hava nasıl da yakışıyor kitap okumaya. Yanında bir kahveye hayır demezsiniz diye düşünüyorum. Çay isterseniz çay, tatlı isterseniz ev yapımı tatlılar da seçenekleriniz arasında. Siz yeter ki Alsancak'ın sizi boğan kalabalığından uzakta yeni bir boyuta geçmek isteyin. Kabuk Kitabevi sizleri bekliyor olacak.

 

Kafe Pi'de Hayatı Pi'ye Alan Herkese Uygun Bir Etkinlik Var!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İzmirmekanrehberi

İzmirliler Kafe Pi'nin kalitesiyle tanışalı baya oluyor; ama Kafe Pi bildiğimiz sakinliğinden çıkmış durumda. Çikolata Günü, İtalyan Gecesi, After Work Gecesi... İster bahçesinde köşkün sakinliğini dinleyin, isterseniz pub'da müziğinizi dinleyin, isterseniz köşkün içinde sıcacık yemeğinizin tadını çıkarın. Konforunuz için her şeyi düşünmüşler. Biz de aklımızdaki soruları sorduk "Nedir Kafe Pi'nin alameti farikasi, her gelen mutlu ayrılıyor." Bakalım nedenmiş... 

 

2017'de İçinde Yer Aldığımız Projeler

Otuzbeslik.com 2017'de çok aktifti. İçinde yer aldığımız projeler ise İzmir Enternasyonel Fuarı, Alternatif Kısa, İzmir’i Turuncuya Boya, İzmir Fashion Week ve Yank&Palmiyeler@Urla Surf House.

 

 İzmir'den 86. İEF Rüzgarı Geçti